• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Silahlarımız görücüye çıktı

Yeniakit Publisher
2013-05-07 19:24:00 - 2013-05-07 19:26:42
Silahlarımız görücüye çıktı

IDEF’12 11. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’na 50 ülkeden 781 firma katılıyor. Fuarın açılışında konuşan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyaçları doğrultusunda geliştirdikleri ve ürettikleri savunma sistemlerinin ihraca

İSTANBUL
IDEF’13 11. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı, İstanbul’da başladı.
TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen fuara, 50 ülkeden 781 firma katılıyor.
Fuara, çok sayıda ülkenin savunma bakanları, genelkurmay başkanları, üst düzey askeri ve sivil yetkilileri akredite oldu. Fuarda, tedarik ve savunma teçhizatı alanında karar verici makamların karşılıklı görüş alışverişinde bulunmaları amaçlanıyor.
Fuar, 10 Mayıs’ta sona erecek.
Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı (TSKGV) Başkanı Hayrettin Uzun, 11. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’nın Türkiye için önemine dikkati çekerek, tedarik ve savunma teçhizatı alanında karar verici makamların, fuarda karşılıklı görüş alışverişinde bulunmalarının amaçlandığını söyledi.
Uzun, ilk kez 1993’te düzenlenen fuara, İstanbul gibi stratejik öneme sahip bir şehrin ev sahipliği yapmasının, fuara ayrı bir anlam kattığını belirtti.
Uzun, fuarda yer alan yeni teknoloji ürünlerinin sayısının her yıl arttığına vurgu yaparak, ‘’Fuar ülkemiz için olduğu kadar diğer katılımcı ülkeler ile savunma sanayi şirketleri için de önemli bir tanıtım merkezi konumundadır” ifadesini kullandı.
Fuarda 23 bin metrekare olan sergi alanının 28 bin 500 metrekareye yükseltildiğini belirten Uzun, bu yıl planlanan hedeflere ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.
Uzun, Türk tersanelerinde inşa edilen bütün su üstü araçlarının Büyükçekmece Koyu’nda sergileneceğini ve ziyaret edilebileceğini belirterek, bu yıl ilk defa firmalara ürün tanıtımı için çekim imkanı da verildiğini dile getirdi.
Fuarda, tedarik ve savunma teçhizatı alanında karar verici makamların karşılıklı görüş alışverişinde bulunmalarının amaçlandığını vurgulayan Uzun, 10 Mayıs’ta sona erecek fuarda Türk misafirperverliğinin her yönüyle sergileneceğini kaydetti.
“ÖNCELİĞİMİZ KENDİ ÜRÜNLERİMİZ”
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen IDEF’13 11. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’nın açılışında yaptığı konuşmada, dost ve müttefik ülkelerin temsilcilerini ve savunma sanayine yön veren, dünyanın önde gelen savunma firmalarının yöneticilerini İstanbul’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçları doğrultusunda geliştirdikleri ve ürettikleri savunma sistemlerinin ihracatını da yaptıklarını kaydeden Yılmaz, savunma ve havacılık sektörünün 2012 yılında toplam ihracatının 1.28 milyar dolara ulaştığını bildirdi.
Zırhlı araçlardan, sahil güvenlik botlarına, gece görüş ve hedef sistemlerinden, topçu roket ve obüslerine kadar pek çok savunma sisteminin Türk savunma sanayi tarafından uluslararası standartlarda üretildiğini ve bu araçların dünyada büyük ilgi gördüğünü aktaran Yılmaz, “Türk özel sektör kuruluşlarının yanı sıra savunma sanayine yatırım yapmak isteyen yabancı kuruluşların varlığı da ülkemizde bulunmayan teknolojilerin ülkemize kazandırılması açısından çok önemlidir ve bu alanda yatırım yapacak firmalara desteğimiz de devam edecektir. Amacımız savunma sanayi alanında, maliyet etkin projeler geliştirerek, işbirliği çalışmalarımızı en üst noktalara taşımaktır. Kaynakların etkin kullanılmasıyla artan kaynaklar toplumun refahına ve gelişmesine yol açacaktır. Bu suretle de uluslararası barışın da korunmasına büyük katkı sağlayacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, “Barış belki herkes için önemli ama bizim bölgemiz için çok daha fazla önemli. Çocukların, kadınların, yaşlıların ve tüm insanların acımasızca katledildiği ve tüm dünyanın sadece barışı temenni etmekten öte, çok da fazla gayret etmediği bir bölgede, elbette savunma sanayi bizim için son derece hayatidir” dedi.
Çiçek, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen 11. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’nın açılışında yaptığı konuşmada, fuarın başarılı geçmesi temennisinde bulunarak, açılışa katılmaktan duyduğu memnuniyetini dile getirdi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23