• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sıfır sermaye ile Avrupa’yı sırtladık

Yeniakit Publisher
2014-09-08 08:15:00 - 2014-09-07 21:32:18
Sıfır sermaye ile Avrupa’yı sırtladık

Binlerce Türk yatırımcının kalbi, DEİK Dünya Türk İş Konseyi tarafından Köln’de düzenlenen DTİK Avrupa-Balkanlar Büyük Buluşması’nda attı. Hiç sermayesi olmadan bugün Almanya’da 500 bin kişiyi istihdam eden 150 bin Türk girişimciden övgülerle bahsedildi.

Başkanlığını Rifat Hisarcıklıoğlu’nun yaptığı DEİK çatısı altında faaliyet gösteren Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) tarafından düzenlenen “DTİK Avrupa-Balkanlar Büyük Buluşması” kapsamında DTİK şehir temsilcileri sertifika ve rozet töreni gerçekleştirildi. Törene, Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu ve Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin de katıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Avrupa’da yaşayan Türkler, Avrupa ekonomisini de sırtlanmış durumdalar. Önümüzdeki dönemde krizden çıkış noktasında Türk sermayesiyle Türk girişimcisiyle beraber nasıl hareket edebilir şeklinde stratejiler çiziliyor” dedi.

Almanya’nın Köln kentinde Dış Ekonomik İlişkiler Kurulunun (DEİK) çatısı altında faaliyet gösteren Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) tarafından düzenlenen “DTİK Avrupa-Balkanlar Büyük Buluşması”nda konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Avrupa’da Türk girişimcilerin ekonomiye katıkları değere dikkati çekti. 

AVRUPALIYA İŞ VERİYORUZ

Avrupa’da 150 bin Türk girişimcisi olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Bu sıfır sermayeyle yapılmış bir şey. 500 binden fazla Avrupalı’ya bizim milletimiz iş veriyor, aş veriyor. Avrupa’da yaşayan Türkler, Avrupa ekonomisini de sırtlanmış durumdalar. Önümüzdeki dönemde krizden çıkış noktasında Türk sermayesiyle Türk girişimcisiyle beraber nasıl hareket edebilir şeklinde stratejiler çiziliyor” diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, DTİK olarak her fikirden insana kapılarının açık olduğunu belirterek Avrupa’daki Türk işadamlarına ve girişimcilere ortaklaşa ticaret yapma ve iş geliştirme çağrısında bulundu.

DTİK bünyesindeki yurt dışında yaşayan girişimcilerin yaşadıkları ülkeler ve şehirler arasında köprü vazifesi gördüğünü anlatan Hisarcıklıoğlu, “Türkiye ile yaşadığınız ülkenin arasında köprü olacaksınız. Sizler de yaşadığınız şehre tam entegre olun ki sosyal faaliyetler içinde tam yer alın ki o ülkenin pasaportunu taşıyın ki ülkenizle yaşadığınız ülke arasında köprü olunuz” tavsiyesinde bulundu.

TÜRKİYE’NİN UÇBEYLERİ

Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın Türk iş dünyasına dünyaya açılma noktasında kattığı değerlere değinen Hisarcıklıoğlu, “Rahmetli Özal bizim ufkumuzu açtı. Bugün Türkiye 30 yıl önce hiçbir şey yapamazken İtalya ile Çin’in arasında bir sanayi devi ülkesi haline geldi. O bize ‘Gidin keşfedin dünyayı’ dedi, biz dünyaya açıldık” ifadesini kullandı.

Sertifika töreninde konuşan Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu da, Dünya Türk İş Konseyi’nin diaspora politikasının sadece Türkiye politikasına göre değil, yurt dışındaki ülkelerin yerel şartlarının da değerlendirilerek ele alınması gerektiğini söyledi.

TÜRKİYE'NİN YURT DIŞINDAKİ ÜÇBEYLERİ

DEİK Yönetim Kurulu Üyesi Murat Yalçıntaş Türk işadamlarının Avrupa’da edindiği başarıların ve sağladıkları istihdamın önemini anlattı. Yurtdışında yaşayan Türklerin, Türkiye’nin “uçbeyleri” olduğunu ifade eden Yalçıntaş, “Bugün Balkanlar’daki ve Avrupa’daki Türkler oraları şenlendiriyorlar. Bugün yaşlanan Avrupa nüfusuna en büyük destek, en büyük şenlendirici, en büyük hareket sağlayan Türk asıllı işadamlarıdır. Ancak bu yaptıklarımızı biraz daha kalıcı hale getirmemiz lazım” dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23