• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Şifa dolu incir reçeli nasıl yapılır? Kolay köy usulü incir reçeli tarifi

Yeniakit Publisher
2022-10-07 18:23:00 - 2022-10-07 21:16:25
Şifa dolu incir reçeli nasıl yapılır? Kolay köy usulü incir reçeli tarifi

Yazın yemelere doyamıyoruz meyveleri, reçel yaparak kışın da tüketmesi pek keyifli. Sabah kahvaltılarında, son kalan lokmalarımızı yemek için tatlı bir şeyler ararız. İşte incir reçel tarifi ile sıcacık bir çay eşliğinde son lokmaları yiyebilirsiniz. İncir reçeli tariflerinin çoğunda bütün incir kullanılmıyor ama bu tarifte bütün incir kullanıyoruz. Taze incir reçeli tarifi nasıl yapılır? Üç ayrı tarifle karşınızdayız...

Kolay İncir Reçeli Tarifi

İncir Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
1 kg taze incir (ufak olanlardan)
1 kg toz şeker
1 yemek kaşığı limon suyu

İncir Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?

İncirler akşamdan güzelce yıkanarak bir tencereye alınır. Üzerine toz şeker dökülerek bir gece bekletilir. Ertesi sabah kısmen erimiş olan şekerle beraber incirler ocağa alınarak kısık ateşte pişirilir. Kaynadıktan sonra şerbetinin kıvamı sık sık kontrol edilir ve yaklaşık 30-35 dakika kısık ateşte pişirilir. Bir çorba kaşığı limon suyu eklenerek şerbet, reçel kıvamına geldiğinde ocaktan alınır. İncir reçelimiz temiz ve kuru bir kavanoza kaynar şekilde doldurularak kavanozun kapağı sıcağıyla kapatılır.

Köy usulü incir reçeli nasıl yapılır?

İncirler akşamdan güzelce yıkanarak bir tencereye alınır. Üzerine toz şeker dökülerek bir gece bekletilir. Ertesi sabah kısmen erimiş olan şekerle beraber incirler ocağa alınarak kısık ateşte pişirilir. Kaynadıktan sonra şerbetinin kıvamı sık sık kontrol edilir ve yaklaşık 30-35 dakika kısık ateşte pişirilir.

Taze İncir Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?

İncirlerin sap kısmını kesip ayıklıyoruz. Şekeri üstüne döküp, 1-2 saat bekletiyoruz. Suyu koyup kaynatıyoruz. Kaynayınca, tereyağı ekliyoruz. Koyulaşınca limon suyu ekleyip, 5 dk sonra altını kapatıyoruz.

(↓) Kandil simidi tarifi :Genellikle pastanelerde satılan kandil simidini evde de aynı lezzette yapabilmek mümkün. Çoğu mutfakta bulunan basit malzemeler ile kıyır kıyır kandil simitleri yapabilirsiniz. Peki, Kandil simidi nasıl yapılır? İşte ağızda dağılan pastane usulü kandil simidi tarifi ve malzemeleri...(↓) 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23