• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

SGK'ya borcunu ödemeyen CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin hesaplarına haciz kondu

Yeniakit Publisher
2024-07-30 19:25:00 -
SGK'ya borcunu ödemeyen CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin hesaplarına haciz kondu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP’li belediyelerin SGK borcu açıklamalarının ardından bakanlık harekete geçti. CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin hesaplarına SGK borçları nedeniyle haciz konuldu. Açıklama yapan CHP'li Başkan Vahap Seçer, laf salatası yapmaktan öteye gidemedi.

Vatandaşa hizmet etmeyip yandaşları fonlayan CHP'li belediyeler SGK borçlarıyla gündemi meşgul ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen hafta partisinin grup toplantısında yaptığı "Emeklilere faydanız dokunsun istiyorsanız talimat verin belediyeleriniz SGK’ya olan birikmiş borçlarını ödesinler.” açıklamasıyla başlayan süreç devam ediyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TALİMAT VERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, belediyelerinin SGK borçlarının tahsili için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na talimat verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Vedat Işıkhan, katıldığı bir televizyon programında, uyarılara ve bildirimlere karşın prim borçlarını ödemeyen belediyelerle ilgili icra yöntemine başvuracaklarını duyurmuştu.

HACİZ İŞLEMLERİ BAŞLADI

Belediyelerin SGK'ya borçlarına ilişkin tartışmaların ardından haciz işlemleri başladı.

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN HESAPLARINA HACİZ KONDU

CHP'li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, hesaplarına haciz konulduğunu açıkladı.

HEM BORCUNU ÖDEMEDİ HEM EDEBİYAT YAPTI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, hesaplarına haciz konulduğunu belirterek, “Binlerce özel şirketten alacağı olan SGK, primlerini sadece belediyelerden tahsil ederek rahatlayacak mı? SGK ihya mı olacak? Muhalif partilerin belediyelerini sıkıntıya sokmak için yapılan bir uygulama olduğunu değerlendiriyorum." şeklinde laf salatası yaptı.

Seçer, borçların ödenmemesi durumunda belediyelere uygulanan haciz işlemlerinin, belediyelerin mali durumunu zorlaştıracağını ve hizmetlerin aksayabileceğini vurguladı.

Hem borcunu ödemeyen hem mağdur edebiyatı yapan CHP'li Seçer'e tepkiler gecikmedi. Vatandaşlar Seçer'e "SGK'ya ödemediğin paralar şimdi nerede?" şeklide soru sordu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Chp daha çok zarar veriyor

Ne güzel ya paradan kuleler yap iş bankasına ortak belediyeler ellerinin altında yandaş fondaş çökmüş ler milletin parasına chp ülkenin milli güvenlik sorunu haline geldi.

Nur

İşte bu devleti kazıklayan belediyelerden hesap sorma zamanı gelirlerine el koyun borç bitene kadar o gelirler sgk ya aksın istanbulun iette gelirini metro ispark gelirleride sgk ya aktarın konserlere dünya para akıtıyorlar nerede devlet düşmanı şarkıcılar onlara öilyon akıtıyorlar adam özel uçak kiralıyor atıyor içine sülükleri ne o tc ni temsil ediyorlarmış yok bizim paramızı peşkeş çekmek nesi seçimlerde şişirdiniz emeklileri haa devlete düşman ettiniz o emeklilere sgk borç taktığınızıda söyleseydiniz emekliler ihanet içinde devlete şişirmeleriniz yüzünden etme bulma dünyası bu Allah var gam yok .
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23