• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

SGK'dan personel alımı! KPSS'li ve KPSS'siz başvurular başladı: Alım ilanı duyurusu... Türkiye haberi

Yeniakit Publisher
2024-09-11 21:06:00 - 2024-09-11 21:06:35
SGK'dan personel alımı! KPSS'li ve KPSS'siz başvurular başladı: Alım ilanı duyurusu... Türkiye haberi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kamu personeli alacağını açıkladı. KPSS şartı olmadan alınacak personeller için diğer şartlar ve başvuru başladı! KPSS'li ve KPSS'siz başvurular da alınacak!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) zorunluluğu olmadan personel alım sürecine başladı. Bu kapsamda, maaş bilgileri, başvuru koşulları, gerekli şartlar ve başvuru süreçleri netlik kazandı.

SGK’DAN PERSONEL ALIMI

Sosyal Güvenlik Kurumu, personel alım ilanını duyurdu ve adaylar başvurularını gerçekleştirmek için sabırsızlanıyor. SGK, toplamda 70 Sözleşmeli Personel Alımı için başvuru ekranını elektronik ortamda erişime açtı.

KPSS’SİZ BAŞVURULAR BAŞLADI

KPSS’siz personel alımı sürecinde, adayların Yabancı Dil Sınavı (YDS) puanları %0 baz alınarak değerlendirilecek. KPSS puanları ise 70 puan üzerinden %70 oranında dikkate alınacak. Bu kapsamda, başvuru süreci 2 Eylül 2024 tarihinde başlayacak ve 16 Eylül 2024 tarihinde sona erecek. Başvuruda bulunmak isteyen adaylar, https://www.turkiye.gov.tr/sosyal-guvenlik-kariyer-kapisi-kamu-ise-alim adresini ziyaret edebilirler. Ayrıca, adayların Yabancı Dil sınavını geçerli bir şekilde sağlamaları zorunludur.

HANGİ POZİSYONLARA PERSONEL ALINACAK?

3 Kıdemli Uzman Yazılımcısı
1 Kıdemli Uzman Sistem Yöneticisi
1 Kıdemli Uzman Veri Tabanı Yöneticisi (İBM)
6 Kıdemli Uzman Yazılımcı
2 Kıdemli Yazılım Mimarı
1 Kıdemli Uzman Sistem Yöneticisi (Etki Alanı Yönetimi)
1 Kıdemli Uzman Sistem Yöneticisi (Sanallaştırma Yönetimi)
3 Kıdemli Uzman Siber Güvenlik Yöneticisi
1 Kıdemli Uzman Veri Tabanı Yöneticisi (Oracle)
1 Kıdemli Uzman Veri Tabanı Yöneticisi (İBM)
2 Kıdemli Uzman Network Yöneticisi
1 Kıdemli Yapay Zeka Uzmanı
2 Kıdemli DevOps Uzmanı
11 Uzman Yazılımcı (Java)
2 Uzman Yazılımcı (.NET)
2 Uzman İş Analisti
2 Yazılım Test Uzmanı
1 Web Önyüz Geliştirme Uzmanı
1 Uzman Sistem Yöneticisi (Yedekleme Yönetimi)
1 Uzman Sistem Yöneticisi (Etki Alanı Yönetimi)
1 Uzman Sistem Yöneticisi (Sanallaştırma Yönetimi)
2 Uzman Siber Güvenlik Yöneticisi
1 Uzman Veri Tabanı Yöneticisi (Oracle)
1 Uzman Veri Tabanı Yöneticisi (İBM)
3 Uzman Network Yöneticisi
2 DevOps Uzmanı
2 Uzman İş Analisti
2 Yazılım Test Uzmanı
1 Web Önyüz Geliştirme Uzmanı
1 Uzman Sistem Yöneticisi (Yedekleme Yönetimi)
1 Uzman Sistem Yöneticisi (Uygulama Yönetimi)
4 Uzman Veri Tabanı Yöneticisi (İBM)
2 Veri Bilimi ve İş Zekası Uzmanı
2 Veri Merkezi Uzmanı
KPSS’Lİ PERSONEL DE ALINACAK

KPSS ile başvuracak adayların YDS’den İngilizce dilinde puan almış olmaları gerekmektedir. KPSS puanı olarak P3 puan türünden en az 70 puan alınmış olması şartı aranır. KPSS puanı ile başvurularda YDS puanının %30’u ve KPSS puanının %70’i ile değerlendirme yapılacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Başvuru şartları ise şu şekildedir:

a) 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,
b) Bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,
c) (b) bendinde belirtilenler dışında kalan dört yıllık eğitim veren fakültelerin mühendislik bölümlerinden, fen-edebiyat, eğitim ve eğitim bilimleri fakültelerinin yazılım, yapay zeka, yönetim bilişim sistemleri, bilgisayar ve teknoloji üzerine eğitim veren bölümleri ile istatistik, matematik ve fizik bölümlerinden mezun olmak (Bu kısımda belirtilen bölüm mezunları sadece D Grubu pozisyonları için başvuru yapabilir),
d) Yazılım, yazılım tasarımı ve geliştirilmesi ile bu sürecin yönetimi konusunda veya büyük ölçekli ağ sistemlerinin kurulumu ve yönetimi alanında, son başvuru tarihi itibarıyla ücret tavanını iki katını geçmeyecekler için en az 3 (üç) yıllık, diğerleri için en az 5 (beş) yıllık mesleki tecrübeye sahip olmak (Mesleki tecrübe belirlenirken, bilişim personeli olarak 657 sayılı Kanuna tabi kadrolu veya aynı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) bendi ile 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye tabi sözleşmeli statüdeki hizmetler ve Sosyal Sigortalar Kurumuna tabi özel sektörde bilişim personeli olarak geçirilen belgelenmiş hizmet süreleri dikkate alınır.),
e) Bilgisayar çevre birimlerinin donanımı ve kurulan ağ yönetimi güvenliği hakkında bilgi sahibi olmak kaydıyla güncel programlama dillerinden en az ikisini bildiğini belgelemek,
f) Hizmetin gerektirdiği nitelikler ile muhakeme, temsil, yeni teknolojileri takip etme, öğrenme ve araştırma, hızlı öğrenme ve kendini geliştirme, analitik düşünme, takım çalışmasına yatkın olma ve yüksek iletişim becerisine sahip olmak. Ayrıca yoğun ve stresli iş temposuna ayak uydurabilme ve belgeleri düzenleme (dokümantasyon) yeteneklerine sahip olmak.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23