• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Terör sevici Sezai Temelli'ye soruşturma!

Yeniakit Publisher
2023-10-06 20:30:00 - 2023-10-06 21:38:18
Terör sevici Sezai Temelli'ye soruşturma!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Yeşil Sol Parti Milletvekili Sezai Temelli hakkında, TSK'nın terör örgütlerine yönelik operasyonlarıyla ilgili yaptığı açıklamaları nedeniyle resen soruşturma başlattı.

HDP/YSP'li Sezai Temelli, terör örgütü PKK'nın yayın organı MedyaHaber'e konuşarak TSK'nın operasyonlarını hedef aldı. TSK'nın sivilleri öldürdüğü yalanını ifade eden Temelli, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonları kınamaya kalkıştı.

Temelli, "Savaştan beslenen bir zihniyet her türlü saldırıyı ısrarlı bir şekilde sürdürüyor" dedi.

Terör propagandası yaptı

Hükümetin sivilleri hedef aldığı yalanını dile getiren Temelli, "Olan Kürt halkına, Kürt çocuklarına oluyor çünkü hedef Irak ve Suriye Kürdistan'ıdır." diye konuştu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, Temelli hakkında soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

"28. Dönem Milletvekili Sezai Temelli'nin; Türk Silahlı Kuvvetlerinin terör örgütlerine yönelik olarak gerçekleştirdiği operasyonlara ilişkin 5 Ekim 2023 tarihinde basına yaptığı açıklamaların 5237 Sayılı TCK'nun 301. maddesi kapsamında suç unsuru içerdiği değerlendirildiğinden, adı geçen milletvekili hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca resen soruşturma başlatılmıştır"

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mahsuni can

VALLAHİ kürt meselesi bu şerfsizler kalmamış kürtler asil bir kavim ve İBRSHİM AS milletin dendir HZ MUHAMMED SAV ÜMMET nin şuan vaz geçmeyen tek kavimdir ÜMMET ÇİZGİSİNDE davasından vaz geçmeyen tek insan toluluğu dur kürtler yaşam ve yönetilme şeki ŞERİATA tır HZ MUHAMMED SAV bağlı ve KURAN I KERİM bağlı bir hakimyet vardır makrist lenist zerdüş lerle hiç bir iş yoktur hel laiklikle hiç bir bağlantıları yoktur her konuda alimlere tanışır şeri karar alırlar kürtlerin yakasında düşün be kardeşim türklerde kavimçilik kafatasçılık artık önlenemez olmuş yönetşm şekli zaten laikliği benimsemiş çoğunlukla hem laik hem Müslüman olunmaz ki bayrağın üstünde Hilal ancak ana yasa laik şeriat yasak bahsedilemez yoz ve yobaz oluyorsun islamla uzaktan yakında alakaları kalmamış zina suç değil faiz artık hükümetçe önerilir olmuş adaket zaten karamış üzgünüm

Önce Vatan

ermeni abd israilin yolundan giden kürt çocukları kendilerini abd ve israile hizmet ettirmesinler .
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23