• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'Şeyh Nazım Kıbrısi hayatını kaybetti' iddiası

Yeniakit Publisher
2014-05-07 11:24:00 - 2014-05-07 19:48:51
'Şeyh Nazım Kıbrısi hayatını kaybetti' iddiası

Böbrek yetmezliği teşhisiyle tedavi gören Nakşibendi lideri Şeyh Nazım Kıbrısi'nin hayatını kaybettiği iddia edildi.

Birçok ülkede müritleri bulunan Nakşibendi Tarikatı Lideri Şeyh Nazım Kıbrısi hayatını kaybetti. Akciğer ve böbrek yetmezliği teşhisiyle Yakın Doğu Hastanesi’nde bir süredir tedavi gören 92 yaşındaki Şeyh Nazım Kibrisi'nin sabah saatlerinde yaşamını yitirdiği bildirildi.

Medyaya açıklamalarda bulunan hastane kaynakları ise Kıbrısi'nin öldüğünü doğrulamadı. Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Dr. Sevim Turan, şeyhin durumunun kötü bir noktaya geldiğini ancak henüz hayatını kaybetmediğini belirtti.

Yakın Doğu Hastanesi Şeyh Nazım Kıbrısi'nin hayati tehlikesinin sürdüğü yönünde bir açıklama yaptı. Hastane açıklamasında şöyle denildi: "17 Nisan 2014' tarihinden beri Yoğun bakım ünitesinde tedavisi devam eden Şeyh Nazım Kıbrısi'nin yapılan tüm tetkik ve tedavilere rağmen var olan kronik karaciğer yetmezliğinin de etkisi ile üç günden beri durumu daha da ağırlaşmış, şuuru kapanmış ve tüm destekleyıci tedavilere rağmen tansiyon düşüklüğü devam etmekle birlikte hayati tehlikesi sürmektedir.."


YDÜ Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Savaşan da solunum yetmezliği sorunu ile YDÜ Hastanesi'ne kaldırılan Nazım Kıbrısi'nin durumunun "kritik" olduğunu söyledi.

Nazım Kıbrısi'nin öldüğüne ilişkin haberlerin doğru olmadığını ifade eden Savaşan, Kıbrısi'nin hayati tehlikesinin sürdüğünü, tedavisinin devam ettiğini belirtti. Savaşan, Kıbrısi'nin üniversite hastanesinde halen yoğun bakım ünitesinde tedavisinin devam ettiğini vurguladı.

ŞEYH NAZIM KIBRISİ KİMDİR?

Güney Kıbrıs’ın Larnaka kentinde 21 Nisan 1922’da doğan Şeyh Muhammed Nazım Adil Kıbrısi, mutasavvıf ve Nakşibendi tarikatının önde gelen isimlerinden. 1940`larda İstanbul Üniversitesi kimya bölümünde yüksek eğitim alan Kıbrısi, öğrencilik yıllarında Nakşibendi Şeyhi Süleyman Erzurumi'ye bağlandı. Bir süre sonra şeyhinin izniyle Şam'a giderek Şeyh Abdullah Dağıstani'nin talebesi oldu. Dağıstani’nin 1973’te ölmesinin ardından yerine geçti. Nazım Kıbrısi, 2011’de kendinden sonra silsileyi oğlu Mehmet Adil’in devam ettireceğini ilan etti. Evli ve dört çocuk sahibi olan Şeyh Nazım Kıbrısi; Türkçe, Arapça, İngilizce ve Yunanca biliyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23