• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sevda Türküsev: Cemaat tabanını artık ayrı tutamıyoruz

Yeniakit Publisher
2015-02-05 16:16:00 - 2015-02-05 16:34:55
Sevda Türküsev: Cemaat tabanını artık ayrı tutamıyoruz

Gazeteci-Yazar Sevda Türküsev, TMSF'nin el koyduğu Bank Asya'ya destek olmak için hesap açtıran CHP'li vekil Mahmut Tanal'ı ve cemaat tabanını çok sert sözlerle eleştirdi.

YENİAKİT.COM.TR - CHP'li vekil Mahmut Tanal, maaşının Bank Asya'ya yatırılması talimatı vereceğini söylemiş, ardından bankanın Şanlıurfa şubesine giderek hesap açtırmıştı. Peygamberimiz söz konusu olduğunda sokağa çıkmayan cemaat tabanı ise, destek olmak adına Bank Asya önünde cevşen okumuştu. Tüm bunların üzerine Gazeteci-Yazar Sevda Türküsev, bugün yayınlanan köşe yazısında, CHP'li vekil ve cemaat tabanına çok sert çıkışlarda bulundu.

Türküsev, "Tabi konu hükümete karşı bir tavır olunca CHP vekilleri hemen devreye girerek sözüm ona bankaya destek vermeye başladılar. CHP’li vekil Mahmut Tanal, destek için bankada hesap açtırmış mesela! Varın, gerisini siz düşünün" ifadelerini kullandı.

'O KADAR DELİKANLIYSA...'

"Aslında çok da merak ettim, acaba kaç liralık bir hesap açtırmış? Aynı Tanal, milletvekili maaşının Bank Asya’ya yatırılması için Meclis’te girişimde de bulunacakmış… Tabi bir maaşla delikanlılık yapmak kolay!" diyen Türküsev, "O kadar delikanlıysa evini arabasını, karısının altınlarını satıp Bank Asya’ya yatırsın da görelim" dedi.

Türküsev, yazısının devamında şu cümleleri kullandı:

"Daha önce de Cemaat sosyal medyada insanları arabalarını, evlerini, altınlarını hatta nikah yüzüklerini satıp bu bankaya yatırmaya teşvik etmişti. Bu BDDK’nın kurallarına ve kanunlara aykırı olduğu halde BDDK bunlara müsaade etmiş, adeta görmemezlikten gelmişti. O zamanlar uzmanlar ve hepimiz bunların yanlış olduğunu, müdahale edilmesi gerektiğini söylemiştik. Sonuç olarak Bank Asya’ya bu müdahale için geç bile kalındı. Ama kopartılan yaygaraya baksanız, bu süreçte olanları takip etmeseniz gerçekten ortada bir haksızlık var zannedeceksiniz.

PEYGAMBERİMİZ'İN DOKUNULMAZLIĞINA EL UZATTILAR

Resmen devleti ele geçirmeye çalıştılar, darbe girişiminde bulundular ama dindar ve masumlar. Resmen insanların inançlarıyla dalga geçtiler, Peygamber Efendimiz'in dokunulmazlığına el-dil uzattılar ama dindar ve masumlar. Resmen tüm dünyanın gözü önünde hakaretler, tehditler savurdular ama dindar ve masumlar.

CEMAAT TABANINI ARTIK AYRI TUTAMIYORUZ

Hadi diyoruz tepedekiler öyle böyle şöyle… Ama bizim aylardır laf söylemeye çekindiğimiz Cemaat’in tabanı bunlara hala inanıyorsa “pes” diyorum artık! Evet, gerçekten insan hayret ediyor. Ve resmen hepimiz şahit olduk; Peygamber Efendimiz için sokağa çıkmayanlar Bank Asya için sokağa döküldüler! Bu zamana kadar hep Cemaat’in tabanını ayrı tutmuştuk ama bu en son olanlardan sonra artık kusura bakmasınlar ama ayrı tutamıyoruz! Büyülenmiş gibi bir olmazın ve bir bilinmezin peşinden gidiyorlar çünkü"

www.yeniakit.com.tr

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23