• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

SES KAYDI: Gülen, Karaman'ı böyle veto etmiş

Yeniakit Publisher
2014-02-18 17:41:41 - 2014-02-19 08:42:19
SES KAYDI: Gülen, Karaman'ı böyle veto etmiş

Fethullah Gülen'in sosyal paylaşım sitelerine düşen yeni ses kaydına, bir süredir 17 Aralık Medyası tarafından hakkında kara propaganda yürütülen Hayrettin Karaman'ı nasıl veto ettiği de yansıyor.

Ses kaydında Türkiye'den arayan bir isim Fethullah Gülen'e, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı tarafından organize edilen toplantılara Hayrettin Karaman'ın da davet edilmesi için izin istiyor. AK Parti-Cemaat arasındaki meseleyi fitne olarak değerlendiren Karaman'ın Zaman gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve Star Medya Grup Başkanı Mustafa Karaalioğlu ile masaya yatırma düşüncesi, Gülen tarafından "şartlar müsait değil" sözleri ile veto ediliyor.

GÜLEN'E GÖRE HAYRETTİN KARAMAN 'TERS KONUŞAN' ADAM

Telefondaki kişi Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil’in ortaklaşa gerçekleştirilen Mabeyn toplantılarında Hayrettin Karaman'la ortak yapıp yapamayacaklarını soruyor.

İşte o ses kaydı:

- Hayrettin Karaman’ın Mabeyn adı altında yapılan toplantılar vardı Yazarlar Vakfı ile beraber. Mustafa (Yeşil) Bey soruyor; Hayrettin Karaman’ın organizasyonunda bu Mabeyn toplantılarını yapalım mı diye soruyor.

F.G. Burada da böyle ters bir şey konuşuyor mu?

- Tabi onun tesirinde insanlar olabilir. Çünkü başı o çekiyor orada. Bir de şöyle bir şey söylemiş; Bir toplantı yapalım. Bu toplantıda Ekrem Dumanlı olsun, Mustafa Karaalioğlu olsun. Bunların düşünceleriyle cemaat-AK Parti arasındaki fitne nedir, bunu tartışalım. Bir de böyle enterasan bir konu söylemiş.

F.G.: Çağırmasınlar bence.

- O zaman şöyle bir şey olsun mu efendim; Mabeyn toplantılarına bir miktar ara vermiş olalım.

F.G.: Berhudar olun, böylesi daha iyi. Şimdi biraz şartlar namüsait, biz bu türlü içtimaları muvakkaten inkıtaya uğratırız.

KARAMAN'A YÖNELİK MEDYA SALDIRILARI

Fethullah Gülen'in telefon görüşmelerinde "ters konuşan adam" olarak nitelediği Hayrettin Karaman bir süredir Zaman gazetesi yazarları Mümtaz’er Türköne, Ali Bulaç ve Emrullah Uslu’nun hedefi olmuştu. Gülen'in kalemşörleri tarafından Karaman hakkında rüşvete fetva verme iftiralarında bulunuluyordu.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23