• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Şerefsizsiniz! "Kızıl Goncalar" sansürü Fransız basınında

Yeniakit Publisher
2024-01-06 11:51:00 - 2024-01-06 12:56:41
Şerefsizsiniz! "Kızıl Goncalar" sansürü Fransız basınında

Müslümanlara hakaret içeren sahnelerinden dolayı 'Kızıl Goncalar' dizisine RTÜK tarafından verilen cezaya Fransa'nın Le Monde gazetesinde geniş yer verildi. Filistin’e Özgürlük sloganının Fransa’da yasaklandığını görmeyen Le Monde Türkiye’ye ders vermeye kalkıyor. Fransa basını, Müslüman öğrencilerin devlet okullarında başörtülü kıyafet giymelerine yasak getirdiğini, Fransız Hükümet Sözcüsü, başörtülü elbisesinin "politik bir saldırı aracı" olduğunu savunduğunu görmezden geliyor.

Hakkında Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından inceleme başlatılan ve iki bölüm yayın durdurma cezasına ek olarak 9 milyon TL de para cezası alan Kızıl Goncalar dizisi Fransız basınında da yankı buldu.

Fransa'nın en eski ana akım gazetelerinden biri olan Le Monde, başrollerinde Özgü Namal ve Özcan Deniz'in yer aldığı FOX TV ekranlarında izleyiciyle buluşan diziyle ilgili haberi Türkiye’de ‘Kırmızı Goncalar’a Savaş' başlığıyla duyurudu. Müslümanlara karşı her türlü yasağı gündeme getiren Fransa Konu Türkiye oldu mu özgürlük havarisi kesiliyor.

Kendi ülkesindeki ayıpları görmeyen Le Monde'da yer alan yazıda şu ifadelere yer verildi:

"Tarikatların tepkisini çekmek için tek bir bölümün yettiği aktarılan yazıda şunlar kaydedildi:

-Kızıl Goncalar, iki haftadır Türkiye’de manşetleri süslüyor. İktidar yanlısı medya öfkeli bir tavır ile kırılgan bir uzlaşmazlık arasında gidip geliyor. Muhalefetse bu çağdışı yapılanmayı kınayarak ifade özgürlüğü çağrısı yapıyor.

-İki bölümün RTÜK tarafından yasaklanması nedeniyle yayıncı Fox TV’ye ağır para cezası kesildi, yapımın kiraladığı birçok bina film ekiplerine kapatıldı.

-Kızıl Goncalar’ın Türk toplumunun sinir uçlarına dokunduğunu ve biri seküler, diğeri İslamcı iki yaşam tarzı arasındaki rahatsız edici, can sıkıcı bir ‘ahlak savaşı’na saplanmış ülkenin gergin durumuna parmak bastığını söylemek hafif kalır. "

{relation id:1785333 slug:'fransada-chp-kafasi-basortusunden-sonra-okullarda-abaya-da-resmen-yasaklandi'}

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Barbar Soykirimci hirsiz somurgeciligin ve lafarge cimento ile maddi yardim ysptiginiaşin

Deasa yardim yaptigini itiraf eden, ASALA/,PKK/DEAS/FETÖ destekcisi kufayetsuz muhteris siyonist cete uyesi ISLAM/INSANLIK DUSMANI FRANSA... macaniz yiyorsa Afrikaya, cezayire, maliye, nijere, zulmettiginiz somurdugunuz musluman cografyaya gidin bakalim

timur

fransızlar gitsin macrondan hesap sorsun epstein dava dosyası ile adada kandırılarak götürülen fuhuş çetesine baksınlar epstein milyarder yardımcısı ingiliz kadın ve kimler kimlerle beraber 18 yaş altı kızlar acaba adada kimler vardı mossad cia ingiliz aileler iş adamları adacıkkk uçak biletleri kimler kimlerle eeeeee macron anlat da billll ekkk
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23