• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Serbest kıyafet coşkusu

Yeniakit Publisher
2013-03-23 21:30:00 - 2013-03-23 21:33:14
Serbest kıyafet coşkusu

Eğitimciler Birliği Sendikası İstanbul Şubeleri bir araya gelerek kamuda serbest kıyafet eyleminin ilk haftasını değerlendirdiler. Basın açıklamasını okuyan 6. Şube Başkanı İdris Şekerci, okullarda yaptıkları gözlemlerde eylemin büyük bir coşku ile karşıl

KORAY TAŞDEMİR/ İSTANBUL
Eğitimciler Birliği Sendikası İstanbul Şubeleri yetkilileri, Beyoğlu Öğretmen Evi’nde basın mensupları ile bir araya geldi. Memur- Sen’in 18 Mart’ta başlattığı serbest kıyafet eyleminin birinci haftası münasebetiyle bir basın açıklaması yapan İstanbul Şubeleri yöneticileri, eylem kararının kamu çalışanları tarafından memnuniyet ve coşku ile karşılandığının altını çizdiler.  
Egitim-Bir-Sen 1. Şube Başkanı Emrullah Aydın, şu anda yönetmeliğin zaten uygulanmadığına dikkat çekti. Aydın, “Yönetmelik sadece başörtü kısmı ile uğraşıyor, onun dışında diğer kısımlara karışmıyor. Biz de kampanyayı başörtüsü üzerinden yürütüyoruz. Avrupa’da bilime yön vermiş bilim adamlarının kıyafetlerine baksak dilenci zannedebiliriz mesele burada kıyafete takılmak değildir, insanlar özgür olmalıdırlar” dedi.
EYLEMİMİZ BÜYÜK BİR COŞKU İLE KARŞILANDI
Egitim-Bir-Sen 6. Şube Başkanı İdris Şekerci de, “Okullarımızda yaptığımız gözlem ve çalışmalarda eylemimizin büyük bir coşkuyla karşılandığı ve tüm çalışanlar tarafından takdir topladığını görmekteyiz. İlk gün yaşanan küçük-lokal birtakım sorunlar dışında bir olay yaşanmamıştır” dedi.
Öğretmenlerin, serbest kıyafetle kendilerini daha özgür hissettiklerini, içten ve samimi görünüşlerle aralarındaki duvarların kalktığını ifade ettiklerine dikkat çeken Şekerci, “Eylemlilik kararımıza dört eğitim sendikasının da katılmış olması verilen mücadelenin haklılığını perçinlemiş olup, huzurunuzda bu sendikalara da teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
18 Mart Çanakkale ruhu ile başlatılan bu eylemlerinin sürekli olduğuna dikkat çeken Şekerci, “Kılık Kıyafet Yönetmeliği kaldırılana kadar devam edecektir. Artık dış görünüşün değil, yapılan-üretilen işin değer bulduğu bir Türkiye istiyoruz” diye konuştu.
“KILIK KIYAFET YÖNETMELİĞİ
BİR DARBE ÜRÜNÜDÜR”
Şekerci, “Bağlı bulunduğumuz Memur-Sen Konfederasyonu ve diğer bağlı sendikalarla birlikte düzenlenen “Mevcut Kamu Çalışanları Kılık Kıyafet Yönetmeliği bir darbe ürünü olup, Kanun, Anayasa ve Uluslararası Sözleşmelere aykırıdır” dedi. Gerek 657 sayılı Kanun’da gerekse diğer kanunlarda, kamu görevlilerinin kılık-kıyafetlerine yönelik hiçbir düzenlemenin mevcut olmadığına dikkat çeken Şekerci, “Anayasa’nın 13. maddesindeki “temel hak ve hürriyetler, özlerine dokunulmaksızın yalnızca Anayasanın ilgili maddelerinde belirtilen sebeplere bağlı olarak ve ancak kanunla sınırlanabilir” hükmüne rağmen söz konusu yönetmelik kaynağını hiçbir kanundan almaksızın hüküm ifade etmeye devam etmektedir”  ifadelerini kullandı.
Şekerci, “Kamu Çalışanları Kıyafet Yönetmeliğine yapılan atıf kaldırılmıştır. Yani öğretmenlerin kıyafetleri ile ilgili yürürlükte bir yönetmelik olmayıp, boşluk bulunmaktadır. Doğru olan da bu anlamda bir sınırlama getirilmemesidir” şeklinde konuştu.
SIKINTI YOK
Öte yandan; Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Kütahya İl Temsilcisi Kamil Uçan, sendika üyelerinin serbest kıyafetle hizmet vermesine ilişkin, ‘’18 Mart’ta başlayan kamuda serbest kıyafet eylemine ilimizde yoğun bir katılım var ve herhangi bir sıkıntı yaşanmıyor’’ dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23