• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sen misin yargıya parmak sallayan… İmamoğlu’na haddini bildirdi

Yeniakit Publisher
2024-09-04 19:08:00 -
Sen misin yargıya parmak sallayan… İmamoğlu’na haddini bildirdi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yargıya yönelik açıklamalarına tepki göstererek, “ Kimse yargıyı tehdit edemez, kimse yargıya parmak sallayamaz, o konuşmaların doğru olmadığını, uygunsuz olduğunu ifade etmek istiyoruz” dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun sözlerine karşılık geldi.

Tunç gazetecilerle yaptığı toplantıda şu ifadeleri kullandı:
‘Kimse yargıya parmak sallayamaz’
“Yargımız başta anayasa, kanunlar ve ilgili mevzuat çerçevesinde karar verir. Görülmekte olan davaya yönelik sözler söylemek kimseye yakışmaz. Kimse yargıyı tehdit edemez, kimse yargıya parmak sallayamaz, o konuşmaların doğru olmadığını, uygunsuz olduğunu ifade etmek istiyoruz. İlk derece mahkemesinin kararını beğenmediğiniz zaman istinafa gider, savunmanızı verirsiniz. Avukatınız ya da kendiniz savunmanızı yaparsınız, yargı karar verir. Yine beğenmezsiniz bunun temyizi var. Kabadayı şekilde yargıyı tehdit ederek, parmakları kaldırarak 'Bu kararı veremezsiniz' ifadeler kullanmak hiçbir makama yakışmaz. Yargının tarafsızlığı çerçevesinde herkes gerekli itirazları hukuk içerisinde yapar. TV programlarında parmak sallayarak hiç kimse yargı mensuplarını korkutamaz. Millet bu tavırlardan hiç hoşlanmaz. Millet gerektiğinde cevabı vermeyi bilir. Yargı kararları eleştirilemez değil. Sayın Cumhurbaşkanımız da zaten bunu dünkü konuşmasında ifade etti. Yargı kararlarının itiraz yeri bellidir. Hiçbir tehditten, parmak sallamaktan yargı etkilenmez.

İzmir’de ABD askerlerinin başına çuval geçirilmesi
Orada yargının, cumhuriyet savcılığının yürüttüğü soruşturma söz konusu. Gözaltılar sonrasında tutuklamaya sevk edildi. Soruşturma devam ediyor. Savcılarımız gerekli kararı verecektir. Soruşturmayı beklemek lazım.

‘İnternet Dolandırıcılığı’
İnternetin kullanılmasıyla yeni suç tipleri ortaya çıkıyor. Vatandaşlarımızın kendilerine gelen mesajlarda özellikle çok dikkatli olmak lazım. Görünürlükte arttı. Suçların tespiti anlamında görünürlük, medyanın, internet medyanın etkisi var. Suçla mücadeleyi sadece cezalandırmak olarak da görmüyoruz. Gerekli tutuklama kararları veriliyor. Kimin tutuklanıp tutuklanmayacağına yargı karar veriyor. Cezaevlerimizin eski şartlardan şu andaki şartlardan farklı olduğunu görüyoruz. Ulucanlar, Sinop cezaevleri artık kültür merkezi. Soruşturma ne kadar önemli ise dava aşaması, kovuşturma aşaması da önemli. Hüküm giydikten sonra cezaevinde ıslah önemli. Cezaevinden salıverildikten sonra suç işlememesini sağlamaktır önemli olan. 65 bin tutuklu ve hükümlü şu anda eğitim görüyor cezaevlerinde. Onlara meslek kazandıran mesleki eğitim merkezlerimiz var, kütüphanelerimiz var.”

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

CHP nin işine gelmedimi

Chpkakanın işine gelmedimi, herkese parmak sallarlar. Ama bilmezlerdi kurucusu laiklik altında 1923 den 1938e kadar hiç seçilmeden CB koltuğunu kaptırmadı. Başkalarına parti kurdurmadı.

Ahmet Tunç

He bata bildirmiş....... ucuz yobaz ve ezik olmak.......
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23