• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Selfie çeken drone geliştirildi

Yeniakit Publisher
2016-03-31 20:30:00 -
Selfie çeken drone geliştirildi

Gün geçmiyor ki, bir drone teknolojisi haberi ile karşılaşmayalım. Her geçen değişen ve gelişen drone teknolojisi, bu kez selfie çekme çözümü ile kullanıcılara sunuluyor.

Drone teknolojisi, ortaya çıktığı ilk günden bu yana farklı alanlarda da çalışmalarda bulunarak yoluna devam ediyor.

Suda yüzen drone, drone tank vb. sürümlerinin ardından, insansız hava araçları insanların selfie çekme tercihlerini de odaklarına alacaklar.

Shift Delete'in haberine göre, Avustralyalı Teknoloji Şirketi IOT, drone çalışmaları kapsamında uçan selfie makinesi meydana getirdi.

ROAM-e adı verilen cihaz; daha geniş açılar dahil olmak üzere farklı açılardan fotoğraf çekmek amacıyla iki adet rotor bıçağına sahip durumda.

Yüz tanıma özelliğini bünyesinde barındıran ROAM-e cihazı, 25 metreye kadar havalanabiliyor. Ayrıca yalnızca fotoğraf çekmekle yetinmeyen Drone, 20 dakika boyunca canlı video yayını yapabiliyor.

Tech Radar'da yer alan habere göre 360 derecelik panoramik çekim gerçekleştirebilen drone’un piyasaya sürülüp sürülmeyeceği konusunda henüz detayların belli olmadığı ifade edildi.

Cihazın satışa sunulması konusunda kesin bir fikir belirtmemekle birlikte olmamıza rağmen, cihazın son dönem kullanıcıları tarafından meydana getirile “selfie çılgınlığı”na yapacağı katkı yadsınamaz.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23