• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Selahattin Demirtaş'ın eşinden sonra ikinci sahte rapor vakası!

Yeniakit Publisher
2023-03-27 00:57:00 - 2023-03-27 01:10:10
Selahattin Demirtaş'ın eşinden sonra ikinci sahte rapor vakası!

Akit'in deşifre Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın "sahte hasta raporu"ndan sonra, bir vaka da Konya'da yaşandı. Konya'da işverenine hasta olduğunu söyleyerek, 4 gün iş göremez raporu alıp tatile giden kişi ve ona rapor konusunda yardım ettiği öne sürülen doktor ile hemşire hakkında dava açıldı.

Konya'da bir kişi işverenine vermek üzere sahte 4 günlük hasta raporu hazırlattı.

Raporu alan çalışanla, sahte evrakın düzenlenmesine yardımcı olan doktor ve hemşire hakkında soruşturma başlatıldı.

Hasta olmadığı halde, SGK'dan iş göremezlik ücreti alan şahsın 15 yıla kadar, doktorun ise 11 yıla kadar hapsi isteniyor.

Soruşturmayı Konya Cumhuriyet Başsavcılığı yürütüyor.

Soruşturmaya ilişkin tutanakta, bir rehabilitasyon merkezinde fizyoterapist olarak çalışan S.U'nun hastaneye gitmeden, burada çalışan tanıdığı vasıtasıyla sağlık raporu aldığı, olay günü Mersin'de olduğunun tespit edildiği, şüphelinin de hastaneye gitmeden rapor aldığını kabul ettiği belirtilen iddianamede, S.U'nun raporu iş yerine verdiği, rapor gereği SGK tarafından kendisine 369,51 lira iş göremezlik ücreti ödendiği tespitine yer verildi.

Yaşanan olay Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ı gündeme getirdi!

Konya'da yaşanan sahte rapor vakası, HDP'nin tutuklu Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ı yeniden gündeme getirdi.

Akit'in deşifre ettiği olaya göre, Başak Demirtaş'ın da kamu görevlisiyken, hasta olduğunu iddia ederek rapor alıp Adalar’da gezmeye gittiği, eşi Selahattin Demirtaş’ın seçim gezilerine katılıp görevli olduğu Diyarbakır’daki okuldan öğretmen maaşını almayı sürdürdüğü öğrenilmişti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Enver Miral

Sahtekar vatandaşa 15 yıl teröriste 2,5 yıl az olmuş

Osmanlı Torunları

Bu Gayri müslim ABD AB pislikleriini kafirlerini keferelerini Firavunlarını Terörlerini Tez Vakitde ya kahar isminle kahru param Parça Etsin cayır cayır yaksın cehennemin yedi kat Dibine soksun yüce mevlam Amin Amin Amin Amin
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23