• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Seküler Sol tayfanın çok sevdiği Rumlar cami bastı!

Yeniakit Publisher
2023-08-27 15:13:00 -
Seküler Sol tayfanın çok sevdiği Rumlar cami bastı!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) resmi ajansı Türk Ajansı Kıbrıs'ta (TAK) ve Rum medyasında yer alan haberlere göre, Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin (GKRY) Limasol kentindeki bir camiye, molotofkokteyli saldırısı düzenlendi.

Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin (GKRY) Limasol kentinde yer alan İbrahimağa Köprülü Camisi'ne gece saatlerinde molotofkokteyli saldırısı düzenlendi. Ülkenin basın yayın organlarında yer alan bazı haberlerde isaldırı öncesi caminin duvarlarına sprey boyayla "Immigrants' Islam not welcome" (Göçmenlerin İslam'ı hoş karşılanmıyor) diye yazıldı.

CAMİYE MOLOTOFKOKTEYLİ ATILDI

GKRY'nin Limasol kentinde İbrahimağa Köprülü Camisi'ne gece saatlerinde bir kişinin molotofkokteyli attığı; caminin kapısının ve duvarının zarar gördüğü belirtildi.

RUM POLİSİ SALDIRGANLARI ARIYOR

TAK, güvenlik kameralarına yansıyan saldırı üzerine Rum polisinin saldırgan veya saldırganları yakalamak üzere çalışma başlattığını açıkladı.

SALDIRI ÖNCESİ DUVARLARA YAZI YAZILDI

Ülkede yayımlanan bazı haberlere göre saldırı öncesi caminin duvarlarına sprey boyayla "Immigrants' Islam not welcome" (Göçmenlerin İslam'ı hoş karşılanmıyor) diye yazıldı.

EVKAF GENEL MÜDÜRÜ'NDEN KINAMA

Kıbrıs Vakıflar İdaresi (EVKAF) Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Benter, çirkin saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada; "Saldırı sırasında Müslümanların orada ibadet için bulunmaması büyük bir şans olup yaşanan feci olayda can kaybı olmaması sevindiricidir. Henüz kimliği belirlenemeyen kişilerce tarihi camimize ve dini değerlerimize yapılan bu saldırı kabul edilebilir değildir. Yaşanan elim olayı şiddetle kınıyor ve Rum yetkilileri saldırganları bir an önce yakalayarak gereken cezayı vermeleri için göreve davet ediyoruz." ifadesine yer verdi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ali

ekümenik rum patrigi ne demek?...ekumeniklik ne ise yarar yetkileri nedir

kibrisli rumlarin-dasust saldirgan katil yunanin AMIRİ FENER PATRIĞI SUSMA, UYUMA, BU FASIST VANDALLIGA TEPKISIZ KALARAK DESTEK VERME!!!!!

turkiye musevi cemaati kadar bile olamadin UTAN UTAN UTAN VEYA DEFOL!
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23