• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sektörün İgdaş’tan öğreneceği çok şey var

Yeniakit Publisher
2013-06-03 21:08:00 - 2013-06-03 21:08:56
Sektörün İgdaş’tan öğreneceği çok şey var

İstanbul’da 5 milyon aboneye doğalgazı ulaştıran İGDAŞ’ın 2005 yılından bu yana düzenlendiği Uluslararası Doğalgaz Sempozyumu (INGAS) bu yıl beşinci kez İstanbul’da gerçekleştirildi.

EKONOMİ SERVİSİ - 500 kişinin katıldığı INGAS’ta ilk gün yapılan altı oturumunda şu konular konuşuldu: ‘Dünyada Enerji Politikaları ve Doğalgazın Yeri’, ‘Sürdürülebilir Enerji ve Doğalgaz’, ‘Doğalgaz Jeopolitiği ve Arz Güvenliği’, ‘Doğalgazın Güvenli ve Verimli Kullanımı’, ‘Doğalgaz Sektöründe Yeni Teknolojiler, ‘AR-GE ve İnovasyon’ Açılışını T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Murat Mercan’ın yaptığı INGAS 2013 organizasyonunda İGDAŞ Genel Müdürü Bilal Aslan ev sahipliği yaptı.
Dünya genelinde doğalgaz sektörünün en geniş katılımlı organizasyonlarından biri olan INGAS’ta  bu yıl ABD, Almanya, İtalya, Fransa, Finlandiya, Hollanda, İngiltere, İran, Kanada Makedonya ve Türkiye’den toplam 60 bildiri sunuldu.
MERCAN: İGDAŞ, BİR BENCHMARK
OLMUŞTUR
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Murat Mercan ise İGDAŞ’ın BOTAŞ ile birlikte ülkemizde doğalgaz sektörünün iki okulundan biri olduğunu belirtti. Mercan, “Geçtiğimiz aylarda Bakanlık olarak İGDAŞ’ın deneyiminden nasıl faydalanırız dedik ve İGDAŞ yönetimini bakanlığımıza davet ettik. Müşteri memnuniyeti, uluslararası standartları, inceledik ve en iyi doğalgaz dağıtım şirketi olduğunu gördük. Doğalgaz ve elektrik dağıtım şirketlerinin çok üst düzeyde hizmet vermesi lazım.
Hem doğalgaz hem elektrik sektöründe İGDAŞ bir bencmark olmuştur. Dağıtım şirketleri mutlaka uluslararası standartlara ulaşmak zorunda. Kalite ve güvenlik alanında standartları yükseltmemiz gerekiyor. Bilişim ve Scada alanında dağıtım şirketlerinin İGDAŞ’tan öğreneceği çok şey var” diye konuştu.
Zirvede konuşan İGDAŞ Genel Müdürü Bilal Aslan, “1988’de doğalgaz ile tanışan ülkemiz yürütülen doğru politikalar ve doğru dağıtım uygulamaları ile bugün doğalgazı benimsedi. Biz de sektörün öncülerinden biri olarak doğalgaz sektörünün gelişimi için tüm bilgi birikimimizi ve tecrübemizi hem ulusal hem de uluslararası arenada paylaşıma açtık. İşte INGAS da bu çabamızın bir ürünü olarak hayata geçti. Bu organizasyonla Türkiye için stratejik önem arz eden doğalgaz sektörünün ulusal ve uluslararası piyasalardaki gelişimine bir nebze olsun ışık tutabilirsek ne mutlu bize” dedi.
Konuşmasında İGDAŞ’ın öncü bir kuruluş olduğunu vurgulayan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Ali Altıntaş, ise, “İGDAŞ hem İstanbul’un doğalgaz ihtiyacına cevap veriyor hem de ülkemizdeki doğalgaz sektörünün gelişimine katkı sağlıyor. İGDAŞ’la doğalgazı İstanbul’un en ücra köşelerine kadar götürdük. Ulusal ve uluslararası sayısız ödüle layık görülmesi İGDAŞ’ın yetkinliğini ve hizmet kalitesinin gösteriyor” dedi.
 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23