• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Şehitlerin kanı yerde kalmadı! TSK hedefleri imha etti

Yeniakit Publisher
2024-01-13 02:11:00 - 2024-01-13 03:13:36
Şehitlerin kanı yerde kalmadı! TSK hedefleri imha etti

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Irak'ın kuzeyinde yer alan 29 terör hedefinin yerle bir edildiği bildirildi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Irak'ın kuzeyindeki Metina, Hakurk, Gara, ve Kandil bölgeleri ile Suriye'nin kuzeyinde düzenlenen hava harekatlarında, içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu 29 hedefin imha edildiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, terör örgütü PKK/YPG/KCK'lı ve diğer terörist unsurların etkisiz hale getirilerek, Irak ve Suriye kuzeyinden halka ve güvenlik güçlerine yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak amacıyla Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa hakları doğrultusunda, Irak'ın kuzeyindeki Metina, Hakurk, Gara ve Kandil bölgeleri ile Suriye kuzeyindeki terör hedeflerine bugün saat 00.30'da hava harekatları düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İcra edilen hava harekatları ile bölücü terör örgütü tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerinde bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve petrol tesislerinden oluşan 29 hedef imha edilmiştir. İcra edilen bu harekatlarda, azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir."

Asil milletinin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetlerinin geçmişte olduğu gibi bugün de ülkenin ve milletin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye "tek bir terörist kalmayıncaya kadar" azim ve kararlılıkla devam edeceği vurgulanan açıklamada, "Bu harekatlar sırasında masum sivillerin, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmıştır." ifadesi kullanıldı.

Kaynak: AA

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

sedat Gümüş

Her zaman kanı yerde kalmıyorum.Sehitlerimizin ama her zaman tekrar , tekrar sehitlerimiz..DAHA NE ZAMANA KADAR..ARTIK BAHANELERİ BIRAKALIM ..BU TERÖR İŞİ MERKEZİNDEN KURUTMAK GEREK..teröre destek veren amerikaya dersini vermek gerek..Terörü kim besliyorsa artık dersini vermek gerek...

Göktürkogullari

Yeter artik, neyi bekliyorsunuz, Daha dün 12 canimiz gitti, hemen meclisteki bölücüleri alın asagi, hemen Sinirhareketi, Kalles İran sinirindan, Hataya kadar en az 80-100 km iceri girerek, önmüue kim gecerse alın adagi, Ya İstiklal ya ölüm, neden korkuyordunuz, ….!!! Nerede SIHA lar, madem havasartlari kötü, karakolları ona göre, yapın: dagi tasi bombalayip halki aldatmayın; Ne MutluTtküm Diyene…..!!!
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23