• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık

Yeniakit Publisher
2013-03-26 23:30:00 - 2013-03-26 21:31:18
Şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık

Partisinin grup toplantısında, terörün bitirilmesine yönelik süreç, çete ve darbecilere karşı yürütülen mücadele ile İsrail’in özür dilemesine ilişkin açıklamalarda bulunan Başbakan Erdoğan, “Mavi Marmara şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık” dedi.

HASAN ÖNAL / TBMM BÜROSU
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de artık yeni dönem başladığına dikkat çekerek, birilerinin terörün bitmesinden dolayı kahrolduğuna dikkat çekti. Artık annelerin değil taşeronların ağlayacağını vurgulayan Erdoğan, süreçle ilgili toplumun tüm kesimlerinden oluşacak bir akiller müşavere heyeti kurabileceklerine dikkat çekti. CHP’nin hep saldırganlarla saf tuttuğunu, Mavi Marmara olayı sırasında İsrail’in sözcülüğünü yaptığını hatırlatan Erdoğan, “İsrail özür diledi, CHP dilemez. Çünkü CHP pişkin, pişman değil.” dedi.
MUHSİN KARDEŞİMİN EKSİKLİĞİ
DERİNDEN HİSSEDİLİYOR
AK Parti Grubu’nda partililere hitap eden Başbakan Erdoğan, konuşmasına 25 Mart 2009 tarihinde Kahramanmaraş’ta helikopterinin düşmesi sonucu hayatını kaybeden merhum BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nu anarak başladı. Yazıcıoğlu’nu dava adamlığı, çilekeş örnek şahsiyetlerinden biri olarak gördüğünü aktaran Erdoğan, “Muhsin kardeşimin eksikliği hele hele şu günlerde çok daha derinden hissediliyor” diye konuştu.  
ESKİŞEHİR-İSTANBUL
YHT HATTI EKİM’DE AÇILIYOR
Konya ile Eskişehir arasında hizmet verecek Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattını hizmeti sunduklarını aktaran Erdoğan, “Üçlü hat üç başkenti bir birine bağlıyor. Türkiye başkenti Ankara, Anadolu Selçuklu Devletinin başkenti Konya ve Türk Dünyası Kültür Başkenti Eskişehir YHT hatlarıyla birbirine yakınlaşmış oldu. Yıl sonuna doğru 29 Ekim’de Eskişehir İstanbul YHT hattı Osmanlı’nın son başkentini bu hattın içine dahil edeceğiz. Ardından Bursa geliyor. Selçuklu devletine başkentlik yapmış Sivas YHT ile bu hatta bağlanacak” dedi.
MAVİ MARMARA’YI UNUTTURMADIK
Konuşmasında 31 Mayıs 2010 tarihinde Gazze’ye insani yardım ulaştırmak için yola çıkan Mavi Marmara gemisine İsrail’in yaptığı saldırıyı hatırlatan Başbakan Erdoğan, “Saldırıda 9 kişi şehit oldu. Uğur kardeşimiz yaşayan bir mevta gibi adeta evinde bitkisel hayatta yaşamını sürdürüyor. İsrail, kan döktüğü birçok vahim olay gibi bunun da üstünün örtüleceğini zannediyordu. Bu hukuksuzluk bu katliam karşısında biz susmadık. ‘Nasıl bir normalleşme sağlayabiliriz’ dediler. Biz üç şart yerine gelmediği sürece olumlu bir adım asla beklemeyin dedik. Özür, tazminat, Filistin’e ambargonun kaldırılmasını istedik. Bunları da uluslararası her platformda dile getirdik” dedi.
GAZZE’YE AMBARGO ZİYARETİ
İsrail’den ayrılırken Obama’nın havaalanından kendisini aradığını aktaran Erdoğan, Obama’nın şahitliğinde görüşmeyi gerçekleştirerek bu işi bitirdiklerini kaydetti. Yazılı metinler ve kayıtlar olunca ‘tamam’ dediklerinin altını çizen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Eşeği sağlam kazığa bağlayacağız, ondan sonrası Allah’a emanet. Netenyahu Mavi Marmara’dan dolayı Türkiye’den özür dilediğini tazminat için hükümetine talimat verdiğini, Filistin’e ambargonun kaldırılması için çalışmalar yapacaklarını söyledi. Ben de halkım adına özrü kabul ettim. Nisan ayı içinde bir ziyaretle birlikte ambargonun ne durumda olduğunu yerinde görme fırsatımız olacak. Gazze’nin imarı, Filistin sorununun arzu edilen noktada çözülmesi konusunda verilen sözlerin tutulup tutulmadığını takip edeceğiz. Sürece göre tutumumuzu belirleyeceğiz.” Özrün son derece önemli olduğunu, şehitlerin kanının yerde kalmadığını vurgulayan Erdoğan, bölgedeki kanaat önderlerinin İsrail’in özrünü Türkiye’nin başarısı olarak ifade ettiklerini kaydetti.
CHP İSRAİL’İN SÖZCÜLÜĞÜNÜ YAPTI
Mavi Marmara gibi milli bir meselede muhalefetin yanlarında yer almadığını hatırlatan Erdoğan, gerek saldırı sırasında gerek sonrasında CHP’nin ülkesinin, milletinin yanında durmak yerine saldırganların yanında saf tuttuğuna dikkat çekti. CHP Genel Başkanı’nın papağan edasıyla İsrail ile aynı sözleri kullandığını aktaran Başbakan, “Biz İsrail’e ‘öldürmeyeceksin’ emrini hatırlattığımızda buna Tel Aviv cevap vereceğine Kılıçdaroğlu cevap verdi. Hiçbir zaman bizlerin yanında değil İsrail’in saldırganları safında yer aldılar. Bugün nasıl Türkiye’ye karşı düşmanca eylemler içinde yer alan Suriye ile aynı karesindeyseler o günde İsrail ile fotoğraf karesinde yer aldılar.” dedi.
İSRAİL ÖZÜR DİLEDİ AMA CHP DİLEMEZ
CHP’lilerden mahcubiyet beklenmemesi gerektiğini söyleyen Erdoğan, “İsrail özür diledi ve özür diler ama CHP özür dilemez. Başbakan olarak Dersim olayla ilgili özür diledim ama CHP genel başkanı kendi memleketinin insanlarıyla ilgili olarak kalkıp bir kelime duydunuz mu ağzından. Bunların tarihinde hatasını kabul etmek yoktur. Pişkinlik ziyadesiyle vardır pişmanlık yoktur. Türkiye CHP’nin tıpkı İsrail gibi özür dilemesini bekliyor.” dedi. Türkiye’de son haftalarda yaşanan değişimin muhalefeti de değiştirmesini arzu ettiğini aktaran Erdoğan, 7’den 70’e herkesin övündüğü Türkiye ile muhalefeti de iftihar etmeye, sevinçleri paylaşmaya davet etti.
BAHÇELİ’YE “VUR DE VURALIM” TEPKİSİ
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Bursa’da yaptığı mitingde “vur de vuralım, öl de ölelim” sloganına “merak etmeyin onun da zamanı gelecek” diye cevap vermesine tepki gösteren Başbakan Erdoğan, “Bir siyasi sorumluluk taşıyan insana böyle bir ifade yakışır mı? Senin teröristin kötü benim teröristim iyi mantığıdır bu mantık. Kime vuruyorsun, kimi vuruyorsun. Zamanı gelecek dendiğinde bununla neyi ifade ediyorsun. Bu ülkenin karşılık bir özgüven karşılıklı bir dayanışmaya ihtiyacı varken vurmanın da öldürmenin de zamanı gelecek diyorsun” diye konuştu. AK Parti olarak 2 milyon civarında gençlik kolları üyesi bulunduğunu hatırlatan Erdoğan, bunlara hiçbir zaman teröre çanak tutacak mesaj vermediklerinin altını çizdi.
ANNELER DEĞİL TERÖR BARONLARI AĞLASIN
Çözüm süreci kararlılıkla devam ederken, umut verici gelişmeler yaşanırken bundan birilerinin rahatsız olduğunu ifade eden Erdoğan, “Bunların bazıları aşırı sol, ‘terörden vazgeçme, silah bırakma’ diye akıl veriyorlar. Türkiye’ye bahar gelmesi karşılığında adeta bunlar kahroluyorlar. Terör örgütünden boşalacak zeminde rol kapmak için alçakça çabalıyorlar. Aşırı soldakiler de aşırı sağdakilerde aynı gözyaşını döküyorlar. Biz bu zavallıların gözyaşından hiç rahatsız değiliz, anneler ağlamasın da bu terör baronları istedikleri kadar ağlasınlar” şeklinde konuştu.
BASKINLAR CHP’Yİ RAHATSIZ EDİYOR
Adalet Bakanlığını ve AK Parti’ye saldırı düzenleyenlere güvenlik güçlerinin yaptığı baskınların CHP’yi rahatsız ettiğini söyleyen Erdoğan, CHP’lilerin bu tür baskınlara hukuksuzluk dediklerini hatırlattı. Erdoğan, “Ne olacaktı seyir mi edilecekti” diye sordu. Terörü besleyen ülkelerin uluslararası alanda rezil edileceğini vurgulayan Erdoğan, “Siz hak ve özgürlükleri savunmuyorsunuz, ülkelerinizde özel kamplarda bunların yetişmesine çanak tutuyorsunuz. Adreslerine varıncaya kadar bunları uluslararası toplantılarda ifşa edeceğiz” açıklamasında bulundu.
AKİLLER KARAR MERCİ DEĞİL
MÜŞAVERE HEYETİ OLABİLİR
Süreçle ilgili ortaya atılan akil adamlar konusuna da değinen Erdoğan, “Toplumun yanlış algılamaya girmemesi lazım. akiller grubuna ihtiyaç olabilir. Şüphesiz bunlardan destek alabiliriz. Üst düzey STK’lar bulunabilir. Medyadan, üniversiteden, kanaat önderlerinin içinde olduğu akiller grubu olabilir. Çalışma çerçevesine varıncaya kadar görüşmek suretiyle süreci başlatabiliriz. Bir karar merci asla değil, müşavere heyeti olabilir” dedi.
GÜNEYDOĞU’YA YATIRIM İÇİN
BAŞVURULAR ARTTI
Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da bir, iki ay içinde hava değiştiğini aktaran Erdoğan, “Güneydoğu’ya yatırım için lisans başvuru bire 20 arttı. Yatırımcı ‘terör var’ diye gidemiyor ama bu rahatlama olduğu zaman çözüm süreci gerçekleştiği anda Güneydoğu olsun, Doğu olsun yatırımlarda patlama olacaktır. İstihdamdaki boşluk süratle doldurulacaktır” diye konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23