• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Şehitlerimizi andık

Yeniakit Publisher
2013-02-17 21:52:00 - 2013-02-17 21:52:39
Şehitlerimizi andık

Fatih Akıncılar Derneği; önceki gece İstanbul’da düzenlediği bir etkinlikle İslâm yolunda mücadele ederken şehid olanları andı.

HÜSEYİN KULAOĞLU
MEHMET ÖZMEN / İSTANBUL
Fatih Akıncılar Derneği; önceki gece İstanbul’da düzenlediği bir etkinlikle İslâm yolunda mücadele ederken şehid olanları andı. Eyüp Feshane Kültür Merkezi Haliç Salonu’nda gerçekleştirilen “Şehidler Gecesi”ne Gazze’den Filistin İslâmi Cihad Hareketi Gazze Emiri ve Siyasi Büro Şefi Muhammed El Hindi ve Gençlik Sorumlusu İbrahim Al Hasayna ile Filistin Evleri Derneği Sorumlusu Nahed Hegazy başta olmak üzere geceye birçok kişi katıldı. Haliç Salonu’nda, “Zalime karşı mazlumun, batıla karşı hakkın sesiyiz”, “Akıncı ocağımız, Seriyye ruhumuz, Hz. Hamza ve Hz. Ali pirimizdir”. “Şana, şöhrete değil, şehadete aşığız” afişleri asılırken, Filistin direnişinin unutulmaz isimlerinden Şeyh Ahmet Yasin, Abdulaziz Rantisi, Fethi Şikaki gibi liderler ile Metin Yüksel, Selami Yurdan, Sedat Yenigün, Şeyh Said, İmam Muğniye, Abbas Musavi ve Mavi Marmara Şehidleri’nin fotoğrafları yer aldı.
AKGÜN: MÜSLÜMAN
HALKLAR ÖZÜNE DÖNDÜ
Tekbir ve sloganların sık sık atıldığı program, yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in tilaveti ile başladı. Özelde Metin Yüksel genelde bütün şehidlerle ilgili sinevizyon gösteriminin yapıldığı programda, Fatih Akıncıları Derneği Başkanı Ali Akgün, açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Başkan Akgün konuşmasında, fikir ve eylemleri ile öne çıkan kardeşlerin şehid olduğunu söyledi. Akgün; “11 Eylül saldırılarının ardından emperyalist güçler, terörizmle mücadele adı altında İslâm topraklarını işgal ederek, yok edeceklerini sandılar. Ancak İslâmi direnişle karşılaştılar. Ortadoğu’da yaşanan gelişmelerle Müslüman halklar özüne döndü. Emperyalist projeler sona ermiştir” dedi.  
HİNDİ: İSRAİL,
MÜSLÜMANLAR
İÇİN TEHLİKE OLUŞTURUYOR
Filistin İslâmi Cihad Hareketi Gazze Emiri ve Siyasi Büro Şefi Muhammed El Hindi ise konuşmasında, İsrail’in sadece Filistin için değil bütün dünya Müslümanları için tehlike oluşturduğunu söyledi. Hindi; “Filistin’de cihadımıza, direnişimize taşla başlayıp, İsrail’in kalbine inen füze ile sürdürüyoruz. Bütün imanımız ve direncimiz önce Allah’a sonra şehidlere ve şehid ailelerine sonra sizlerin eliyle olmuştur. Bugün biz büyük bir gurur ve mutluluk içerisindeyiz. Bunun kaynağı sizlersiniz. Sizlerin yapmış olduğu çalışmalardır” dedi.
“ONLARIN KANLARI
GAZZE’YE ULAŞTI”
Filistin başta olmak üzere dünyanın dört bir tarafındaki Müslümanların akıttığı kanların mücadelede kendilerine ışık olduğunu ifade eden Hindi, Filistin’de şehid olanların sadece Filistin’in şehidi olmadığını aksine bütün Müslüman aleminin şehidi sayıldığını vurguladı. Metin Yüksel ve Furkan Doğan’ın da ümmetin geleceği için şehid olduklarını kaydeden Hindi; “Şehid Furkan Doğan ve arkadaşları Gazze’ye ulaşamamış olsalar da onların kanları Gazze’ye ulaştı” dedi. Hindi’nin konuşmasının ardından Grup Direniş şehidlerle ve direnişle ilgili ezgiler söyledi.
METİN YÜKSEL FATİH
CAMİİ’NDE ANILACAK
Fatih Akıncılar Derneği, şehid Metin Yüksel’i, 22 Şubat Cuma günü Fatih Camii’nde, Cuma namazı çıkışında anıcak. Daha sonra Edirnekapı’daki mezarı başında dua edilecek.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23