• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Şehit ailesinden sürece destek

Yeniakit Publisher
2013-02-26 20:57:00 - 2013-02-26 20:58:19
Şehit ailesinden sürece destek

Meclis Terör Alt Komisyonu’nun AK Parti’li üyesi Oya Eronat’ın, “Hepimizi çok ağlattı” diyerek kızı Şehrinaz’ın ifadelerini örnek gösterdiği şehit eşi Jale Keskin’den barış sürecine destek geldi.

EROL METİN / ANKARA
Meclis Terör Alt Komisyonu’nun AK Partili üyesi Oya Eronat, “Hepimizi çok ağlattı” diyerek, şehit kızı Şehrinaz Keskin’in kendilerine yaptığı açıklamalara dikkat çekmişti. Küçük yaşta babasını kaybeden Keskin, komisyon raporundaki ifadesinde, annesi Jale Keskin’in yaşadıklarını gündeme getirerek, “eşinin şehit düştüğü haberini alan annesinin güneşe çıkmayı kendisine haram bildiğini, yıllarca felç olarak yatağa mahkûm olduğunu, annesinin okul öncesi öğretmeni olmasına ve her gün masum çocuklarla iç içe olmasına rağmen hayata küstüğünü” belirtmişti.
Akit, kızı Şehrinaz’ın Terör Alt Komisyonu’nun raporunda bu ifadelerle anlattığı ve 1992 yılında Mardin Kızıltepe’de eşi polis memuru Mehmet Keskin’i teröre kurban veren Jale Keskin’e ulaştı. Şu an Nazilli Şehit Aileleri Derneği’nin başkanlığını yapan Keskin, aldığı acı haberin sarsıntısının bir yıl boyunca sürdüğünü anlatarak, “Eşimi kaybettiğimde 22 yaşındaydım. Böyle bir ani haberle bir yıl boyunca evden dışarı çıkmadan, güneş yüzü görmeden yaşamadım, sadece nefes aldım” dedi.
“ÇOCUKLARIM İÇİN AYAĞA KALKTIM”
Daha sonra küçük yaştaki 2 çocuğu için hayata tutunduğunu belirten Keskin, “Baktım ortada 2 çocuğum var. Kendim öğretmenim. Çocuklarım için ayakta durmak, onlara iyi bir gelecek vermek zorundayım. Onlar için ayağa kalktım” bilgisini verdi.
Sonrasında ise aynı acıyı yaşayan tek şehit ailesinin kendisinin olmadığını anladığını dile getiren Keskin, 18 yıldır kurucu başkanı olduğu Nazilli Şehit Aileleri Derneği fikrinin bu şekilde ortaya çıktığını aktararak, şöyle konuştu: “Tamamen ayağa kalktığımda baktım bu acıyı yaşayan tek ben değilim. Şehit ailelerimizle tanışmaya başladım. Herkesin sorunu aynı. Kimisi evladını, kimisi kardeşini, kimisi eşini kaybetmiş. Şehit ailelerimizi toparladım. En azından aynı acıyı yaşamış insanlar olarak sıkıntılarımızı paylaşalım dedik ve Nazilli’de böyle bir dernek kurduk.”
“KÜRT-TÜRK DİNLEMİYOR”
Terör nedeniyle başka ailelerin mağdur olmasını istemediğini belirten Jale Keskin, barış sürecinin şehitlerin ruhuna zarar vermeden sürdürülmesi gerektiğini söyledi. Derneklerinin üyeleri arasında Kürt vatandaşların da olduğunu ifade eden Keskin, şöyle devam etti: “Tarih boyunca değişik kültürdeki insanları barındırdık. Etrafımızda Kürt arkadaşlarımız var. Onlara hiçbir zaman ‘sen Kürtsün, ben Türküm’ diye bakmadık. Aramızda hiçbir fark yok ki. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Kürt-Türk dinlemiyor. Bu vatanda tüm etnik gruplar olarak hepimiz biriz. Derneğimizin üyeleri arasında evlat acısı yaşamış Kürt ailemiz de var. Her zaman birlikteyiz. Acılarımızı paylaşıp birlikte sohbet ediyoruz. Onlarda aynı şekilde düşünüyor. Hepimiz bir aileyiz diyorlar.”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23