• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Muhalefetin karşı çıktığı Şehir hastaneleri büyük yük aldı! Depremzedeler Adana Şehir Hastanesi'nde tedavi ediliyor!

Yeniakit Publisher
2023-02-15 09:27:00 - 2023-02-15 11:51:07
Muhalefetin karşı çıktığı Şehir hastaneleri büyük yük aldı! Depremzedeler Adana Şehir Hastanesi'nde tedavi ediliyor!

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık depremlerde yaralanan vatandaşlar, bölgeden Adana Şehir Hastanesi'ne nakledilerek tedavi ediliyor.

Hatay'da enkaz altında kalıp 206'ıncı saatte kurtarılan 77 yaşındaki Mahmut Çetin, Sağlık Bakanlığı helikopteri ile Adana Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı.

Başta Hatay olmak üzere depremin yaşandığı bölgelerde enkaz altından çıkarılan bebekler ve çok sayıda afetzede, en yakındaki Adana Şehir Hastanesine getiriliyor. Hastanenin heliport pisti neredeyse hiç boş durmuyor.

Adana Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Süleyman Çetinkünar deprem ilk gününden beri sağlık ordusunun tüm depremzedelerin yaralarını sarmak için verdiği mücadeleyi anlattı. Çetinkünar, "Son bir kaç gündür duyduğumuz haberler bizi mutlu ediyor, motivasyonumuzu yüksek tutmamıza sebep oluyor. Enkaz bölgesinden gelen güzel yaşam haberleri üzerine heliport alanında gelen hastaları beklemeye başlıyoruz." dedi.

Havanın soğuk olmasının, enkazdan 9 gün sonra çıkan yaralıların yaşam mücadelesi vermesine avantaj sağladığını kayden Çetinkünar, “Çok büyük bir felaket yaşadık. Enkazdan hala sağ çıkarılabilenlerin tek umudu ezilme sendromu dediğimiz, ezilmelere uğramamış olması, kafa travması almamış olması, herhangi bir göğüs travması almamış olması. Havanın soğuk olması bizim için özellikle Antakya bölgesinde avantaj oldu. Sıcak havalarda kuraklığa ve susuzluğa, vücudun dayanması çok daha zor." diye konuştu.

Dr. Çetinkünar şöyle devam etti: Son 4-5 günden beri gördüğümüz vakalar elleri, ayakları sağlam ve sadece susuzluktan yakınanlar oldu. Tabii ki bunların böbrek fonksiyonları bozuluyor. Bu yaralalılarımızın da tedavilerini hemen yapmak için yoğun bakıma alıyoruz ve tedavilerine başlıyoruz.

Adana Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Süleyman Çetinkünar

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ADİL

O SALAKLAR NA ANLAR İLK YAPACAKLARI İŞ ONLARI KAPATACAKLARI VAADİ VERMİŞLERDİ UNUTMAYIZ

Hasel

Muhalefet,ülkemizin kabüsüdür.Şimdi karşı çıkanlar,gün gelecek şehir hastahanelerinde tedavi görecekler.o zaman ne diyecekler merak ediyorum.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23