• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sedat Peker'den umudunu kesen Kuytul'a sarıldı! TİP'li Erkan Baş Bakan Soylu'yu hedef aldı

Yeniakit Publisher
2022-03-22 16:55:00 - 2022-03-22 17:00:48
Sedat Peker'den umudunu kesen Kuytul'a sarıldı! TİP'li Erkan Baş Bakan Soylu'yu hedef aldı

Alparslan Kuytul'un Adana sokaklarındaki provokasyonu üzerinden iktidarı ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu hedef alan Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, yaşanan arbedeyi, "Ortaya çıkan görüntüler iktidarın çürüdüğünün bir göstergesi." sözleri ile değerlendirdi.

 Yeniakit.com.tr 

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Adana'da sokakları karıştıran Alparslan Kuytul'un sözcülüğüne soyundu.

Sedat Peker'den umudunu kaybeden Kuytul'a sarılıyor!

Alparslan Kuytul öncülüğündeki Furkan Vakfı üyelerinin "dağılın" uyarılarına aldırış etmeyip, sokakları karıştırma çabasını savunan TİP'li Baş, münferit sert müdahaleler üzerinden iktidarı hedef aldı. Erkan Baş, "Ortaya çıkan görüntüler iktidarın çürüdüğünün bir göstergesi." dedi.

Aylardır belli aralıklarla izinsiz gösteri düzenleyen Furkan Vakfı üyelerinin "hak" aramak için sokakları karıştırmasını meşrulaştıran TİP'li Baş, "Eğer bu iktidardan değilseniz, iktidarı eleştiriyorsanız iktidarın polisleri vatandaşlara her türlü müdahaleyi yapmayı kendisinde bir hak olarak görüyor. Sonra kamuoyu tepkisi oluşunca da 'iki polise soruşturma açtık' deyip kendilerini kurtarmaya çalışıyorlar." diye konuştu.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, şöyle devam etti:

Görüşü, düşüncesi ne olursa olsun anayasal haklarını kullanmak isteyen yurttaşlara karşı İçişleri Bakanlığı'nın da hükümetin de devletin de polisin de sorumlulukları belirlenmiştir. Vatandaşların keyfi bir şekilde sokakta şiddete ve işkenceye maruz kalmaları kabul edilemez.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Yiğit

İroniye bak bir kominist sözde bir dindarı savunuyor. 

Bal

Bu şer ittifakını görmeyenler kördür sanırım.  
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23