• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Seçim zamanı ortaya çıkan CHP'li Başkan'a tepki: Cenazelerimi gömerken neredeydin?

Yeniakit Publisher
2024-03-02 22:41:00 -

Hatay'ın merkezindeki depremzede bir kadının, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a yönelik sert tepkisi, gündem oldu.

31 Mart'taki yerel seçimlerde CHP'nin tekrar aday gösterdiği Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, seçim çalışmaları kapsamında vatandaşlarla buluştuğu bir etkinlikte, depremzede bir kadının sorusuyla karşılaştı. Kadın, Savaş'a "Bugün sen kendin için geldin. Ben cenazelerimi gömerken neredeydin?" sözleriyle tepki gösterdi. Bu olay, saniye saniye kameraya yansıdı.

Savaş'ın yanıtı ise tartışmalara yol açtı. Başkan Savaş, "Aha geldim işte..." diyerek karşılık verdi. Ancak kadının tepkisi daha da arttı ve "Bak şu an sana çok tepkiliyim. Ben konuşuyorum, sen konuşmayacaksın. Sonra ben cevabını isteyeceğim senden. Çok tepkiliyim sana karşı ama üslubumu bozmuyorum." şeklinde konuştu.

Hatay'da yaşanan deprem, geçmişte de sık sık gündeme gelmişti. 6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde 11 ilde büyük yıkım yaşanmış, en fazla etkilenen yer ise Hatay olmuştu. Antakya, depremin en fazla yıkımın yaşandığı ilçelerinden biri olarak kaydedilmişti.

Lütfü Savaş, daha önce AK Parti'den Antakya Belediye Başkanı olarak görev yapmış, ardından CHP'ye geçerek Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı olmuştu. Savaş'ın tekrar aday gösterilmesi, özellikle depremzedeler arasında bazı tartışmalara neden olmuştu. Bu durum, seçim atmosferindeki gerginliği artırıyor ve seçmenin beklentileriyle siyasi figürler arasındaki gerilimi yansıtıyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

isimsiz

Binlerce kişi hayatını kaybetti Sırpların Bosna’da yaptığı gibi toplu mezarlara gömüldü üstlere kepçe ike kapatıldı belediye başkanı hangisinin cenazesine gidecek

kartal

milletle alay edercesine gene onu adsay gösterdiler. neymiş efendim;çeşitli kesimlerden rey alabilecek en uygun adaymışmış.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23