• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Savcıya servis paralel çeteden

Yeniakit Publisher
2014-01-08 21:02:02 - 2014-01-09 08:57:18
Savcıya servis paralel çeteden

17 Aralık kirli operasyonu sırasında resmi yazı ile istenmeyen belge ve dosyaların, belediyelerin içine sızdırılan köstebekler aracılığıyla savcıya sızdırıldığı ortaya çıktı. Başta İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Fatih Belediyesi olmak üzere birçok kamu kurumlarından çıkan belgelerin nasıl temin edildiğini araştıran istihbarat birimleri, çarpıcı bilgilere ulaştı.

EMİR YILDIRIM/İSTANBUL - İstihbarat birimlerinin yaptığı araştırmada, “paralel yapılanma”nın çeşitli kurumlara sızdırdığı örgüt elemanları vasıtasıyla bilgi belge temininde bulunduğu, 17 Aralık komplosu başta olmak üzere mevcut hükümete karşı gerçekleştirilecek operasyonlarda bu birimlerden faydalanıldığı ortaya çıktı.

RESMİ YAZIYLA İSTENMEYEN BELGELER NASIL SIZDI?

17 Aralık kirli operasyonuna ait soruşturma dosyasında bulunan, Fatih Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve diğer kamu kurumlarından çıkan belgelerin büyük bölümünün bu kurumlardan resmi yazıyla talep edilmediği tespit edildi. Savcı tarafından yazılı olarak istenmediği ifade edilen belgelerin dosyaya nasıl girdiği, polisin ön soruşturma sırasında bu belgeleri nasıl temin ettiği ile ilgili yapılan araştırma çarpıcı bir gerçeği gözler önüne serdi.

BELEDİYELERDEKİ KÖSTEBEKLER ARAŞTIRILIYOR

İstihbarat birimlerinin yaptığı araştırmada, “paralel yapılanma” adıyla kimlik kazanan çetenin, belediyelere sızdırılmış örgüt elemanları aracılığı ile istenilen belgeyi temin edip, savcılara ulaştırdığı belirlendi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve alt belediyelerdeki görevli yönetici ve alt konumdaki bir kısım personel ile ilgili inceleme yapıldığı ifade edildi.

İŞTE O SIZMALARA ÖRNEK

Yapılanmaya mensup kamu görevlilerinin rutin dönemlerde dağınık ve birbirinden habersiz bir görüntü çizdiği, ancak operasyonel dönemlerde bir anda aktif olup süratle istenilen görevi yerine getirdikleri kaydedildi. Geçmiş dönemlerde zaman zaman yakayı ele veren ancak yine aynı yapılanmanın mensupları tarafından bir şekilde aklanan örgüt üyeleri olduğu ifade edilirken, bunun son örneğinin 2012 yılında yaşandığı vurgulandı.  

CUMHURBAŞKANI GÜL’E AİT BELGELERİ KOPYALARKEN YAKALANMIŞTI


2012’de Üniversitelerarası Kurul arşivinde yapılan ilginç bir suçüstü, devletin üst düzey isimlerine ait kişisel verilerin gerektiğinde kara propaganda ya da şantaj aracı olarak kullanılmak üzere kurumlardan nasıl çalındığını ortaya koydu. Üniversitelerarası Kurul Hukuk Müşavirliğinde çalışan Y.D. isimli görevli, kurul arşivinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün doçentlik dosyasını kopyalarken suçüstü yakalandı. Görevli hakkında tutanak tutularak işine son verilirken, konun yargıya intikal ettirilmediği öğrenildi.

İPEK ÜNİVERSİTESİ’NDE ÇALIŞIYOR

Şu an İpek Üniversitesi’nde görev yaptığı tespit edilen Y.D., YÖK tarafından Üniversitelerarası Kurul’un hukuk müşavirliğine atanmıştı..

GÜL VE ERDOĞAN’A BİLGİ VERİLDİ

Sabah gazetesinden Mehmet Ali Berber’e göre Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan’a da konu hakkında  bilgi verildi. Berber’in yaptığı araştırmaya göre Y.D.’nin savunmasında “Cumhurbaşkanı Gül’ün dosyasını merak ettiğim için kopyaladım” dediği öğrenildi.

FİDAN’IN DOSYASI HABER YAPILMIŞTI

Doçentlik dosyaları kişisel veri kapsamına girdiğinden yetki sahibi görevlilerin dışında kimse göremiyor. Daha önce MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın doçentlik dosyasıyla ilgili bilgiler de basına sızdırılmıştı.


x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23