• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Savcı Sayan'dan HDP'li Oya Ersoy'a Selahaddin-i Eyyubi hatırlatması!

Yeniakit Publisher
2022-02-04 18:51:00 - 2022-02-04 18:58:11

İslam aleminin Regaip gecesi heyecanı yaşadığı anlarda, TBMM kürsüsünden ecdada ve dinin değerlere hakaret eden HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy'a tepki gösteren Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, "Oya Ersoy’un mecliste yaptığı bu konuşmayı Selahaddin-i Eyyubi’nin torunu Müslüman Kürtlerin vicdanına bırakıyorum." dedi.

 Yeniakit.com.tr 

HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, Regaip gecesinde çıktığı TBMM kürsüsünden ecdadımız Osmanlı ile yüce Kur'an'ın yeryüzüne indirildiği dönemi gündeme getirerek, İslam'ı hedef alıp rezil ifadeler kullandı.

Müslümanları gericikle itham eden HDP'li Ersoy, "Size neden gerici diyoruz biliyor musunuz? Çünkü sizler beş yüz yıl geride kalmış Osmanlı'yı, bin 500 yıl geride kalmış din esaslı toplum düzenini yeniden hortlatmaya çalışıyorsunuz da ondan." dedi.

Ersoy, dini hassasiyeti olan Müslümanlara hakaret ettiği açıklamasına, "Biz kadınlar, özgür olabileceğimizi öğrendik. Ne beş yüz yıl ne bin 500 yıl öncesine gitmeye hiç niyetimiz yok. Götüremezsiniz." diyerek devam etti.

Selahaddin-i Eyyubü hatırlatması!

HDP'li vekilin çirkin sözlerine Twitter hesabından cevap veren Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Kürt vatandaşların dini hassasiyetlerine dikkat çekerek, şu ifadeleri kullandı:

HDP Milletvekili Oya Ersoy’un mecliste yaptığı bu konuşmayı Selahaddin-i Eyyubi’nin torunu Müslüman Kürtlerin vicdanına bırakıyorum. Bunlar, inancı için canını veren biz Kürtleri ne kadar temsil edebilir?

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ömer

eşşek hoşlafdan anlamaz özgürlük allahın müsade ettiği kadardır

Necati kalaycı

Ey HDP ve zihniyeti bozuklar o zaman çırılçıplak neden soyunmuyorsunuz insanlığın en geri hayvanların da ilk ve doğal yaşamı ilericilikse neden çırılçıplak gezmiyorsunuz  
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23