• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Savaşlarda artık drone kullanılacak

Yeniakit Publisher
2016-05-23 11:29:00 -
Savaşlarda artık drone kullanılacak

İngiltere Polis Kuvvetleri ile NATO arasındaki çalışmada, terörle mücadele kapsamında, insansız hava araçlarından yararlanılacak.

İngiltere Polis Kuvvetleri ile NATO arasındaki çalışmada, terörle mücadele kapsamında, insansız hava araçları dronelardan yararlanılacak.

Dronelar, terörle mücadele adı altında, mevcut tehlikeleri önlemek amacıyla izleme, hedefi tanımlama ve gerekli olduğu anda hedef sinyalini bozma gibi görevlerde kullanılacak.

Drone

ABD ve Avrupa merkezli olarak sürdürülen çalışmaların, terörle mücadele konusunda en etkili savunma sistemlerinden biri olacağı Sky News'deki haberde ifade ediliyor.

Birmingham Üniversitesi’nden David Dunn konuyla ilgili yaptığı açıklamada, uçak sahibi olan teröristlerin, yeni yöntem hakkında fikir sahibi olmamalarının, onlarla mücadele konusunda fark yaratacağını ifade etti.

Drone

DÜŞMAN DRONELARA KARŞI DA SAVAŞACAK

Ayrıca İngiliz Hava Savunma sahalarında, dronelar tarafından gelebilecek olası saldırılara karşı da tedbir alınacak.

Anti-UAV Savunma Sistemleri(AUDS), ABD Havacılık Otoritesi (FAA) ve Chess Systems And Blighter şirketleri Anti-İHA konusunda işbirliği yapacaklar.

Havaalanlarının, askeri üslerin ve devlet kurumlarının saldırılarda büyük tehdit altında olduğunu ifade eden Blighter Gözetim CEO’su Mark Radford, meydana getirilecek savunma sistemleri ile saldırı halindeki insansız hava aracının önceden tespit edilerek, etkisiz hale getirileceği belirtti.

Anti-İHA sistemlerin Fransa’da düzenlenecek 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda stadlarda konuşlanması bekleniyor.

 

(Shiftdelete)

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23