• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sarılığa iyi gelen bitkisel çözümler!

Yeniakit Publisher
2016-12-03 12:09:00 -
Sarılığa iyi gelen bitkisel çözümler!

Sarılık, kandaki bilirubin düzeyinin artması sonucu deri, göz ve mukozaların sarı renk alması durumudur.

SARILIK NEDİR?

Sarılık, kandaki bilirubin düzeyinin artması sonucu deri, göz ve mukozaların sarı renk alması durumudur. 

SARILIK NEDEN OLUŞUR?

Çocuklarda sarılık nedenleri

- Anne sütü sarılığı

- Safra kesesi hastalığı

- Gilbert sendromu

- Hemolitik anemi 

- Otoimmün hepatit

- Sıtma

- Yenidoğan sarılığı 

- Viral hepatitler

Yetişkinlerde sarılık nedenleri

- Alkolik karaciğer hastalığı 

- Safra kesesi hastalığı

- Gebelik intrahepatik kolestazı

- Gilbert sendromu 

- Hemolitik anemi 

- İlaç kaynaklı hepatit

- Karaciğere yeterince kan ya da oksijen gitmemesi

- Kronik aktif hepatit

- Otoimmün hepatit

- İlaç kaynaklı kolestaz

- Pankreas kanseri

- Primer Biliyer Siroz

- Safra yolları tıkanıklığı

- Sıtma

- Viral hepatitler 

SARILIK BELİRTİLERİ NELERDİR?

- İdrar renginin sarı olması

- Ten renginin sararması

- Gözlerin akının sarılaşması

- Yüksek ateş

- İştah kaybı

- Mide bulantısı

- Kabızlık

- Baş ağrısı

- Karaciğer çevresinde şiddetli ağrı

SARILIK ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

Hemolitik sarılık: Kandaki alyuvarların tahrip olması sonucu safra, kana karışır. Hastanın idrar rengi normal, büyük tuvaleti ise koyudur.

Hepatik sarılık: Karaciğer hücreleri şişer ve safra yolları tıkanır. Belirtileri, yavaş görülmekle birlikte hastada ateş, iştahsızlık, ishal ile kusma vardır. En çok görülen sarılık çeşitidir.

Obstrüktif sarılık: Safra kanallarını tıkanması sonucu oluşur.

Yenidoğan sarılığı: Yeni doğan çocuklarda görülen sarılık türüdür.

SARILIK RAHATSIZLIĞINA BASİT BİTKİSEL ÇÖZÜMLER

- Ayrık otu kökünü, şakayık çiçekleri ile birlikte kaynatın. Soğuttuktan sonra da balla tatlandırıp tüketin.

- 1 su bardağı suyu kaynatın. Daha sonra içine 2-6 gram arası yaban yasemini dallarından koyun. 10 dakika demleyin ve bu karışımı hergün 3 bardak için.

- Ayrık otu kökünü, köpek otu ile birlikte kaynatın. Daha sonra bal ile tatlandırarak hergün bir bardak soğuk olarak tüketin.

- Göz otu çiçeklerini kaynatarak balla karıştırın. Daha sonra soğuk olarak tüketin.

- Ayrık otu kökü ile kara hindiba bitkisini birlikte kaynatın. Daha sonra bal ile tatlandırıp soğuk olarak için.

- Ayrık otu kökü, deve dikeni bitkisiyle beraber kaynatılır. Daha sonra balla tatlandırılıp soğuk olarak tüketin. (Karaciğerede faydası olduğu bilinir.)

- Enginar bitkisinin bolca tüketin.

- Olgunlaşmış olan acuru rendeleyip bal ile karıştırarak tüketin.

- Ayrık otu kökünü ister tek başına, isterseniz kekik ile birlikte kaynatın. Daha sonra içine bal koyarak tatlandırın ve soğuk olarak tüketin.

- Ayrık otu kökü ile andız otu kökünü birlikte kaynatın ve bal karıştırarak tüketin.

- Yumurta sarısı, bal ve tarçın tozunu birlikte karıştırıp tüketin.

SARILIĞA İYİ GELEN DİĞER BİTKİSEL ÇÖZÜMLER

Domates: Domates' parçalara ayırarak kaynamış suya ekleyin. Daha sonra bir bardağa süzrek geçirin ve kabuklarından kurtulun. Bu karışımı her sabah düzenli olarak tüketin. 

Zerdeçal: Bir çay kaşığı zerdeçalı yardım bardak su içine atın ve karıştırın. Bu karışımı günde 3 defa için.

Fındık: 6-7 adet fındık ile 3 kakuleyi ezerek karıştırın. Bir gece bekletildikten sonra yumuşak hale geldiğinde biraz şeker ve bir çorba kaşığı tereyağ ekleyin. Daha sonra hepsini bir hamur haline getirerek karıştırın. Bu karışımdan en iyi sonucu almak için her sabah düzenli olarak bir kez tüketin.

Papaya: Birkaç papaya yaprağını ezerek hamur haline getirin. Daha sonra bir çorba kaşığı bal ekleyerek tüketin.

Limon yaprağı karışımı:

Bir bardak sıcak suya birkaç limon yaprağı ekleyin. 2-3 dakika kaynadıktan sonra bir bardağa boşaltarak soğumaya bırakın. Daha sonra soğuk olarak tüketin. 

Zencefil: Yarım kaşık zencefili bir çorba kaşığı nane öze ile karıştırın ve suya atın. Tadı hoşunuza gitmiyorsa karışıma bal ekleyebilirsiniz.

Turp: Birkaç taze turp yaprağını suda kaynatın. Daha sonra süzgeçten geçirerek parçalarından kurtulun ve günde iki kez için.

Kekik: Bir tutam kekiği suda kaynatın. Soğumasının ardından her gün bir kez tüketin.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER!

- Baharatlı yiyeceklerden kaçının

- Şekerden uzak durun

- Meyve ve sebze tüketin

- Vücudunuzu dinlendirin

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23