• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sarı sendikaların sancısı müfredat

Yeniakit Publisher
2024-05-11 11:03:00 -
Sarı sendikaların sancısı müfredat

Adli bir olayı bahane ederek, öğretmenlere bir günlük iş bıraktırarak sokağa döken CHP’nin arka bahçesi konumundaki sarı sendikaların asıl dertlerinin “şiddet” değil, “yerli ve milli müfredat” olduğu ortaya çıktı. Öğretmenlerin eylemine katılan CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, “eğitimin yozlaştırılmış” olduğunu iddia ederken, sözde eğitimciler meydanlarda eğitimde şiddetin sebebi olarak tarikat ve cemaatleri gösterdi.

HABER MERKEZİ

Manevi değerlerini bilen, milletini seven şuurlu nesil yetişmesinden rahatsız olan malum zihniyet, müfredatı hedef almak için her fırsatı değerlendiriyor. Daha önce yaptıkları açıklamalarla yeni eğitim modeline kin kusan malum zihniyet dün de öğrencisi tarafından katledilen öğretmen için yapılan yürüyüşü bahane etti. Tüm öğretmenlerin katılım sağladığı eylemi değerlendiren CHP’nin arka bahçesi konumundaki sol sendikalar, öldürülen öğretmenleri konuşmak yerine yeni müfredata saldırdı. Yaşanan bu şiddet olaylarını yeni müfredata bağlayan sol tandaslı sendikalar, meydanlarda “İçine bin bir tane gereksiz ve hatta zararlı içeriklerle doldurulan müfredat yerine şiddetin çağ dışı ve yanlış olduğunu öğreten, toplumsal yaşam dersleri içeren öğretim programları hazırlanmalıdır” şeklinde basın açıklaması yaptılar.

CHP’liler başrolde

Her fırsatta İslami değerleri ve mukaddesatı hedef alan CHP’liler de alanlardaydı. Öğretmenlerin iş bırakma eylemine katılım sağlayan CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan da yeni müfredatı hedef aldı. Yazgan, “İlla bunun görülebilmesi için canların gitmesi mi gerekiyor? Canların elden kaybolması mı gerekiyor? Cumhuriyet Halk Partisi olarak şiddet yasası istiyoruz. Bu konunun yanında olacağız. Ağırlaştırılmış cezaların gelmesi için konunun takipçisi olacağız ama esas problem eğitimdir, yozlaştırılmış eğitim sistemidir. Yozlaştırılan eğitim sistemi yüzünden artık öğretmenlerin üzerindeki o saygı kalkanı kaybolmuş durumdadır. Toplumun saygısını kazanamayan, hissedemeyen öğretmen de hiçbir şekilde koruma altında değildir” ifadelerini kullandı. Öte yandan; okullarda LGBT’li sapkınların propagandasına ses çıkarmayan sözde eğitimciler, meydanlarda eğitimde şiddetin sebebi olarak tarikat ve cemaatleri gösterdi. Meydanlara toplanan sarı sendikalı öğretmenler, ‘tarikatlar eğitimden elini çeksin’, ‘odakların tarikat ve cemaat ehilleri okullara girmesin’ sloganları attılar.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Hamido

Bu ülkenin yeniden fethedilmesi lazım.

Emekli

Isinize gelmedimi sari sendikalar oluyorlar degil mi akit yalak sizi Yillatdir iscinin emekcinin hakki yeniyor neden boyle birbaslik atipta emekcinin yaninda olmadin Simdi bende diyorum bu milli egitime hersene degistirdinde sonuc dahada bozdunuz buda ayni olacak o yuzden istemiyoruz bu mufradati akit sen varsan ben yokum siz musluman gorunumlu gavursunuz
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23