• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

SARI ÖKÜZ SAZAN AKSU!

Yeniakit Publisher
2014-10-05 14:57:00 - 2014-10-05 15:01:32
SARI ÖKÜZ SAZAN AKSU!

Otaöğretimde başörtüsünün serbest bırakılmasının ardından küstah açıklamalar yapan ve “Bizi örteceğinize kendi nefsinizi terbiye edin öküzler” diyerek hakaretlerde bulunan Sezen Aksu'ya anladığı dilden cevap geldi. Bugünkü gazetemizin Okur Postası sayfasında yayınlanan yazısında Sezen Aksu'yu ti'ye alan okurumuz Ali Kemal Kaygusuz, "Köyümüzde bir sarı öküz vardı ahırda. Bu sazan aksu öküzü ne zaman sahneye çıksa, ne zaman öküz gibi böğürmeye başlasa, bana hep o çayıra otlamaya gitmek için böğüren sarı öküzü hatırlatıyor" ifadelerini kullandı. İşte o yazı..

Sarı öküz sen bizim her şeyimizsin.
Sarı öküz sen bizim her şeyimizsin.
Sarı öküz sen bizim her şeyimizsin.

Ayyyyy bayılıyorum bu kadına, ölüyorum. Sesine gurban, hastasıyım abi napiyim. Sevgim çok büyük, yıllardır dinliyorum bu öküzü. Attığı her adımı, attığı her çifteyi takip ediyorum. Beni o kadar duygulandırıyor ki; beni benden alıyor taaa çocukluğuma götürüyor.

Köyümüzde bir sarı öküz vardı ahırda. Bu sazan aksu öküzü ne zaman sahneye çıksa, ne zaman öküz gibi böğürmeye başlasa, bana hep o çayıra otlamaya gitmek için böğüren sarı öküzü hatırlatıyor. O dudakları var ya, Allahım olamaz ya. Bu kadar mı olur. Aynı sarı öküzün geviş getirirkenki hali. Bu kadar mı benzer. Boşu boşuna dememişler "öküz öküze benzer" diye. Hele o suratı, hele o suratındaki o boyalar var ya; Allahım sen büyüksün. Aynı sarı öküzün o tezeklerin üstüne yatıp da kalktıktan sonraki hali var ya, bu kadar benzerlik olmaz pes doğrusu.

Bu ülke bilmez kıymetini sarı öküzüm benim, ama ben bilirim. Sen olmasaydın kim hatırlatacaktı bize köyümüzü, kim hatırlatacaktı bize sarı öküzü.

Daha neler neler. Hele senin o sahneye çıktığın elbiseleri görüyorum ya, bana dedemin kırktığı koyunları hatırlatıyorsun. Sen bu ülkenin iftiharısın. Senin gibi bir öküz daha vardı. O da sağolsun bize çok şey öğretti. Kim di o ya? Hah şimdi hatırladım ayısun kayacı. Allah’ın ayısı. O da bizlere köylerimizdeki yabani ayıları hatırlatıyordu. Sağolsun, kendisini seviyoruz ve her fırsatta annesi ile kendisini anıyoruz.

Ya arkadaşlar her şey iyi güzel de, ben galiba bu anıları yaşarken birilerine haksızlık ettim galiba. Evet ettim, hem de kalplerini kırdım. Kusura bakma sarı öküz, hakkınızı helal edin yabancı ayılar. Benzetme yaparken unuttuğum bir şey var. Sizde ahlak var, sizde gurur var, sizde şeref var. Bunlarda o da yok. Size ayıp ettim.Size yanlış yaptım. Üzgünüm

• ALİ KEMAL KAYGUSUZ / AKİT GAZETESİ

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23