• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sarhoşlar bizi tanımaz

Yeniakit Publisher
2013-07-18 22:00:00 - 2013-07-18 22:01:50
Sarhoşlar bizi tanımaz

Bar ve meyhanecilerin savunucusu olan TKP’li Tarkan Konar’ın, “Esnaf TESKOMB’u tanımıyor” sözüne cevap veren Kadir Akgül, “Bizi ağzı içkili değil, sabah dükkanını besmele ile açan esnaf tanır” dedi.

YAĞIZ KILIÇ / İSTANBUL
TKP’li çıkan çakma esnaf savunucusu ve bar sahibi BEYDER Başkanı Tarkan Konar, esnafın yaşadığı sıkıntıları dile getiren TESKOMB Başkanı Kadir Akgül’ü Beyoğlu’nda hiçbir esnafın tanımadığını iddia etmişti.
TESKOMB Başkanı Kadir Akgül, BEYDER Başkanı Tarkan Konar’ın kendisini tanımamasının normal olduğunu söyledi. Akgül, “Bizim esnaf diye kastettiğimiz ağzı içkili değil, sabah dükkanını besmeleyle açan kardeşlerimizdir. Onlar eğlence yeri ve içkili işletmelerin sahibi. Dükkanlarında ne yaptıkları bile belli değil. O yüzden beni tanımazlar. Benim bugün TESKOMB olarak 1,5 milyon esnaf üyem var. Bu 1,5 milyon üye içerisinde demek ki onlar yok ki tanımıyorlar. Bu kişiler Gezi Parkı gibi durumlarda aksi yönde hareket ederek toplumu kullanmaya çalışıyorlar. Esnafın zararını göz ardı içki içilen masaların sokaktan kaldırılması gibi gündem dışı şeyleri saplantılı bir biçimde fırsat bularak dile getiriyor. Sokakta içki içiren yerler 2 yıldır kapalı. Bu vesileyle de onu ön plana çıkartmış oldular” dedi.
BEYOĞLU ESNAFININ
YÜZDE 90’I PERİŞAN
Kendisini TKP’li Konar gibi ne iş yaptığı belirsiz kişilerin tanımasının gereği olmadığını vurgulayan Akgül, “Beni kimsenin tanıması mühim değil. Ben orada esnaf kardeşim için bir şey söylüyorum. Tüm bunların olduğu yerde bu kargaşayı yapanlara yeter dedik. Biz açıklama yapmadan evvel bunun yaygarasını CHP’li Gürsel Tekin yaptı. ‘Kadir geliyor’ söylemiyle beni bu gibi adamların ağzına attı. Beni onlar tanımıyorsa bu takip ettikleri Gürsel Tekin nasıl tanıyor, her gün çıkıp Halk TV’de benden bahsediyor. Senede 10 milyar lira kredi veren bir kuruluşum ben. 10 sene önce sıfırı tüketmiş bir esnaf grubundan 10 sene içinde 10 milyar liraya çıkmış bir grubun başında bulunuyorum. Türkiye’de bin şubesi, 10 bin yöneticisi ve 1,5 milyon üyesi olan bir kuruluşum. Beyoğlu esnafından da benden kredi alan kuruluş var. Korkusundan bazılarını yıldırmışlar. Ama oradaki esnafın yüzde 90’ı perişan durumda. Biz bunları tespit ederek, bunları araştırarak orada bir açıklama yaptık. Ankara’da bazılarının yaptığı gibi oturduğumuz yerden demeç vermedik. Biz gittik eylem ve açıklama yaptıkları aynı yerden aynı şekilde biz de buradayız dedik ve esnafın sıkıntısını dile getirdik” diye konuştu.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23