• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

‘Sansür yok özel hayatı koruma var’

Yeniakit Publisher
2014-02-19 21:01:01 - 2014-02-20 09:41:01
‘Sansür yok özel hayatı koruma var’

Necdet Ünüvar, yapılan düzenleme ile internete sansür konulduğu iddialarını yalanladı.

ADANA - Meclis eski Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu Başkanı Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, TBMM Genel Kurulu’nda yasalaşan torba tasarıdaki internet ile ilgili düzenlemeye ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye’de bu konuda ne zaman düzenleme yapılsa otomatik refleks veren bir kitlenin var olduğunu söyledi.

O kitlenin, “internete sansür, internete yasaklama, internetin devlet kontrolüne girmesi” gibi ithamlarda bulunduğunu bildiren Ünüvar, bunların kesinlikle doğru olmadığını ifade etti.

Ünüvar, Türkiye’de AK Parti döneminde internet kullanımının yaygınlaştığını belirterek, “İnternete bu kadar yatırım yapmış bir ülkeyi internet ile ilgili düzenlemelerde sansürcülükle suçlamak açık bir haksızlıktır. Kaldı ki son yapılan düzenleme, kesinlikle bir sansür veya yasaklama değil, tam tersine 2007’de çıkarılan ‘internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili’ yasada öngörülmemiş kişilik hakkı ihlalinin önlenmesi ve özel hayatın gizliliğinin korunmasına yönelik bir çalışmadır. Artık günümüzde interaktif şekilde internetin kullanıldığı, her akıllı telefonun veya mobil cihazı bulunan kullanıcının adeta bir içerik sağlayıcısı gibi fonksiyon gördüğü bir dönemdeyiz. Dolayısıyla internetin bu kadar yaygın kullanımı şüphesiz yaptığımız işte veya haber alma kaynaklarımızla ilgili bir takım hakları bize getirdi. Yani bunların fırsatı önemli ölçüde insanlar tarafından kullanılıyor. Sadece fırsatlar değil, aynı zamanda risklerin de arttığı bir dönemdeyiz. Yani internetin kullanımın yaygınlaşması ve hızının çok artması, bir bilginin kısa bir noktada bir uçtan diğer uca ulaşabilmesini de sağlıyor” diye konuştu.

TİB Başkanına mahkeme yetkisi verilmediğini belirten Ünüvar, düzenlemeyle ilgili mahkemeden alınan karar olduğunda sitenin değil, sadece içeriğin kapatıldığını belirterek, bu detayın bazı çevreler tarafından görmezden gelindiğini söyledi.

TİB DÜZENLEMESİ KOMİSYONDAN GEÇTİ

Torba Tasarı içerisinde yer alan internette TİB Başkanı tarafından verilen erişimin engellenmesi kararının 24 saatte mahkeme onayına sunulması, TİB tarafından siber güvenlik kapsamında bilgi istenmesini, trafik bilgisinin suç soruşturması ya da kovuşturması kapsamında adli mercilerce talep edilmesi halinde alınarak, verilmesini öngören düzenlemeler TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23