• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Şanlıurfa Turizminin "Eski Urfa" ile canlandırılması hedefleniyor

Yeniakit Publisher
2016-01-18 13:28:00 - 2016-01-18 13:32:35
Şanlıurfa Turizminin "Eski Urfa" ile canlandırılması hedefleniyor

Bölgede yaşanan terör saldırıları nedeniyle turizmi olumsuz etkilenen Şanlıurfa'da "Eski Urfa" olarak bilinen bölgedeki tarihi yapılar restore edilerek, turizmin tekrar canlandırılması hedefleniyor.

Tarihi yapılarıyla Türkiye'nin sayılı kentleri arasında bulunan Şanlıurfa'ya gelen turist sayısı, bölgede son günlerde yaşanan terör saldırıları nedeniyle önceki yıllara göre düştü. Bunun üzerine çalışmalarına hız veren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kentte turizmin tekrar canlanması için tarihi sokaklardaki çeşme, hamam, cami ve kilise gibi mekanların restorasyon çalışmalarını gerçekleştiriyor. Belediye tarafından yürütülen "Kale Eteği, Kızılkoyun" projeleriyle bölgede bulunan tarihi mağaralar ve yapılar restore edilerek turizme kazandırılmaya çalışılıyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehrin her alanda diri tutulması için birçok alanda öncülük yaptıklarını söyledi.Şehrin bir inanç ve huzur kenti olduğunu kaydeden Çiftçi, Şanlıurfa'nın"huzur ve barış şehri" olarak anılması konusunda tüm kurumların elbirliğiyle çalıştığını aktardı. Çiftçi, şöyle devam etti:"Kentimiz birçok kültürün birlikte yaşadığı bir yer. İnsanlarımız sokağa çıktığında gerçekten huzur hakim. Bölgemizde her ne kadar şiddet ve terör saldırıları yaşanıyorsa da Şanlıurfa'nın bundan etkilenmemesi için çalışıyoruz."  

Şanlıurfalıların terör ve şiddet konularında dik bir duruş sergilediğini vurgulayan Çiftçi, "Huzur kenti Şanlıurfa, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde olması itibariyle turizm alanında ister istemez etkilendi. Turist sayımızda az da olsa bir düşüş meydana geldi. Geçen yıl 870 bin civarındayken bu yıl bu sayı 730 binlerde. Fakat bunu elbirliğiyle çözeceğimize inanıyorum. Gerek acentelerle, gerek esnaf gruplarıyla, gerek turizm mekanlarıyla, gerek otelcilik hizmeti veren sektörle bir araya gelerek bunun çıkışını arıyoruz. Bu konuda Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tamamıyla sorumluluk almış durumda" diye konuştu. 

Çiftçi, ayrıca Eyyüp Peygamber Kültür Merkezi ve Külliyesi Projesinin de hazırlıklarının sürdüğünü sözlerine ekledi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23