• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sandıktan ders alınsın

Yeniakit Publisher
2014-04-11 09:54:00 - 2014-04-11 12:38:25
Sandıktan ders alınsın

İTO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar; reel sektörde başarının düşük faizli ve istikrarlı bir ekonomiden geçtiğini belirterek, “Bu noktada faizdeki seviyelerin en kısa zamanda düşmesini ve normalleşmesini bekliyoruz” dedi. 30 Mart seçimlerinin sonuçlarını değerlendiren İTO Başkanı Çağlar, “Kimsenin halkın iradesinden şüphesinin olmaması gerek. Bu iradeyi hafife alanların seçim sonuçlarından çıkaracağı çok önemli dersler olduğuna inanıyoruz” diye konuştu.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, gazetecilerle bir araya geldiği toplantıda çarpıcı mesajlar verdi. İTO’nun İstanbul Eminönü’ndeki oda binasındaki toplantıda yönetim kurulu üyeleriyle basının karşısına çıkan Başkan Çağlar, Türkiye’nin her anlamda çok dinamik bir ülke olduğunu, yatırım yapılabilir noktasına bakıldığında Avrupa ülkeleri arasında en güvenilir ülke olduğunu söyledi.

Siyasi tansiyonu yüksek bir seçim döneminin geride bırakıldığını hatırlatan Çağlar, “Bu ülkenin vatandaşı her şeyi öyle güzel analiz ediyor ve takdir ediyor ki, bunu bir kez daha görmüş olduk. Kimsenin halkın iradesinden şüphesi olmaması gerekir. Bu iradeyi hafife alanların seçim sonuçlarından çıkaracağı çok önemli dersler olduğuna inanıyoruz” dedi.

İSTİKRARI HEDEF ALAN KARŞISINDA BİZİ BULUR

İş dünyası için güvenin en önemli unsur olduğunu anlatan İTO Başkanı İbrahim Çağlar, “Bu güven ortamını hem içeriden, hem dışarıdan zedelemeye, yıkmaya çalıştılar, ancak başarılı olamadılar. Sandıktan çıkan en net ve en önemli mesaj istikrar oldu. Görüldü ki çok çalışan her zaman kazanıyor. Gezi’yle başlayan süreçte ülkemizi karıştırmaya çalışanların tuzağına düşmeyecek kadar akıllı ve sağduyulu bir halkımız var. Biz iş dünyası olarak ülkemizde istikrarın devamından memnunuz. İTO bundan sonraki süreçte de ülkemizdeki istikrarı bozmaya yönelik her türlü söylem ve faaliyetin karşısında olacaktır. Çünkü ekonomi istikrar ister. Bakın, gün geçtikçe dünyada pek çok ülkede karışıklıklar ortaya çıkıyor. O yüzden elimizdeki istikrarın kıymetini bilelim. Artık seçim gündeminden sıyrılalım, enerjimizi reel ekonomiye yoğunlaştıralım” dedi.

GEZİ VE 17 ARALIK OLAYLARINA RAĞMEN YÜZDE 4 BÜYÜDÜK

Türkiye’nin 2013 yılını yüzde 4’lük bir büyümeyle tamamladığını hatırlatan Çağlar, “Bu büyümeyi Gezi olaylarına rağmen, 17 Aralık’a ve seçim gündemine rağmen başardı. Yani hiçbir şey bu ülkeyi durduramıyor. Türkiye tam 17 çeyrektir aralıksız büyüyor. Bu yıl da yüzde 4’lük hedefi tutturacağımıza inanıyoruz. Nitekim yılın ilk çeyreğine ait sanayi üretim endeksi ve reel kesim güven endeksi sonuçları da bunu teyit ediyor” şeklinde konuştu. Reel sektörde başarının düşük faizli ve istikrarlı bir ekonomiden geçtiğine dikkati çeken Çağlar, bu noktada faizdeki seviyelerin de en kısa zamanda düşmesini ve normalleşmesini beklediklerini ifade etti.

İŞADAMI SİYASETE MÜDAHALE EDERSE KARŞILIĞINI BULUR

Açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran İTO Başkanı Çağlar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bazı firmaları boykot çağrısına ilişkin bir soru üzerine şunları söyledi: “Biz iş dünyası olarak işin ekonomi tarafında olmalıyız. Siyasilerin alanına çok fazla kişisel duygularla, kişisel itirazlarla müdahale edersek, onlar da gelir bizim alanımıza aynı duygularla müdahale eder. Onun için herkes kendi işini yapacak, herkes kendi mecrasında çalışacak.

İTO’UN YENİ DÖNEM MÜJDELERİ

Yeni dönemde neler yapacağını da anlatan İTO Başkanı Çağlar, üye odaklı bir felsefeyle çalışmalarını yürüttüklerini söyledi.

l İstanbul’da uluslararası bir tahkim merkezi kurmak için çalışıyoruz. Bu proje için Adalet Bakanlığı ile görüşmelere başladık.

l İstanbul’a 500 bin metrekarelik bir fuar alanı kazandıracağız.

l Şirket kuruluş işlemlerinden aldığımız 130 liralık hizmet bedelini kaldırdık.

l Zamanaşımına girecek olan icra takiplerinde vekâlet ücreti almıyoruz.

l Şirket kuruluş işlemlerini 1 günde tamamlayacak bir sistem kurduk.

l Dış ticaret belgelerine, sektörel bilgilerden mevzuat konularına, KOSGEB teşviklerinden, Kredi Garanti Fonu teminatlarına kadar tüm hizmetleri İTO’nun çatısı altında birleştirdik.

l Bölge temsilciliklerinin sayısını artıracağız.

l Mobil İTO projesiyle hizmeti üyemizin ayağına götürmeye başladık.

l Yakında E-İTO projesini başlatıyoruz.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23