• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Samsung damarınızı tarayacak

Yeniakit Publisher
2016-02-10 09:30:00 - 2016-02-10 09:37:49
Samsung damarınızı tarayacak

Samsung'un bu yeni patenti, damar tarama işlevini kolumuza getirecek. Peki bu, ne işe yarayacak?

Günümüzün en büyük sektörlerinden birisi olan giyilebilir cihazlar sektörü, gün geçtikçe daha da değerleniyor. Bu sektöre erken giriş yaparak sektörde sözü geçen firmalardan birisi olan Samsung da geleceğe yönelik yatırımlar yapmaya devam ediyor.

Giyilebilir cihaz teknolojilerine büyük önem veren Güney Koreli firma, bu seferde akıllı saatler için geliştirmiş olduğu bir kimlik tanımlama sistemiyle gündemimize geldi. Akıllı saatlerin bileğe takılmasından dolayı bu saatlere uygun bir kimlik tanımlama sistemi geliştirmeye çalışan Samsung, çözümü damar tarama teknolojisinde bulmuş. Samsung'un aldığı yeni patentin paylaşılmasıyla ortaya çıkan damar tarama sistemi, akıllı saatlerin kullanıcının kolundaki damarları taramasını ve buna göre kullanım izni vermesini sağlıyor.

Bilekte bulunan damarların görüntülemesini yapan ve taramaya göre kullanım izni veren sistem, akıllı saatlerde mobil ödemenin daha iyi olmasını da sağlayacak. "Wearable Device And Method Of Operating The Same" olarak isimlendirilen bu sistemin asıl tarihi geçtiğimiz senenin Temmuz ayına dayanıyor, ancak patent basınla yeni paylaşıldı.

Damar tarama sisteminin sadece mobil ödemelerde değil, aynı zamanda araba, ev, dolap gibi kişisel şeylerin anahtarı olarakta kullanılabileceğinden bahsedildi. Akıllı saatler ile uyumlu olarak çalışan her türlü kilit, damar tarama sistemiyle birlikte kullanılabilecek.

Damar tarama sisteminin patenti Samsung'a ait ve bu sistemin kullanılacağına kesin gözüyle bakılıyor, fakat böylesine gelişmiş bir teknolojinin ne zaman kullanılabileceğinden emin değiliz.

 

(PhoneArena )

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23