• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Salonu birbirine katıp yine provokasyona soyundular! HDP'li vekilden TBMM'de 'Kürtçe' kışkırtması

Yeniakit Publisher
2022-12-06 20:48:00 - 2022-12-06 23:26:28

TBMM'de yaşanan yumruklu kavganın ardından HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer'in Kürtçe provokasyonu gerginliği artırdı.

TBMM'de gergin başlayan bütçe görüşmelerinde Genel Kurul'a Kürtçe hitap etmek isteyen HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, provokasyona soyundu.

TBMM'de başlayan bütçe görüşmeleri gergin anlara neden oldu. Vekillerin yumruklu kavgasının ardından dönem dönem 'Kürtçe' provokasyonuna soyunan HDP'liler yine 'iş başı' yaptı.

Görüşmede söz alarak kürsüye çıkan HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, konuşmasını Kürtçe yapmak istedi. 

"Ben de anadilimle konuşursam kimse beni anlayamaz"

Israrla Kürtçe konuşmaya devam eden Taşçıer, Başkan Haydar Akar tarafından defalarca uyarıldı. Akar, "Kürsüde ben de anadilimle konuşursam kimse beni anlayamaz. Herkesi resmi diliyle konuşmaya davet ediyorum. Bu ülkede sadece Kürtler yaşamıyor." dedi.

Mikrofonu kapatıldı

Uyarıları dinlemeyerek sözlerine Kürtçe devam eden Taşçıer'in mikrofonu kapatıldı. O anlarda HDP Grup Başkanvekili Beştaş söz aldı ve gerilimi daha da artırdı.

"Muhakkak anlayan vardır"

Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, "Biz daha önce çokça tartışama yaşadık. Hatipler Türkçeye çeviriyor. Muhakkak anlayan vardır. Burada yüzlerce anlayan milletvekili var." ifadelerini kullandı.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ferhat

O zaman ABD de vekiller ispayolca ve Fransızca vs konuşsunlar. Sıkıyorsa.

yasemin

KÜRT GÖRÜNÜMLÜ KÜRT KATİLLERİ, Camileri yaktınız, Okulları yaktınız, yaptırımları yolları yaktınız, kendinize mecbur ettiniz, verin çocuklarımızı verin ilk defa ak parti döneminde rahat yaşıyoruz. Mehmet Metiner, Savcı Sayan ne diyor, ilk defa Biz bu kadar haklar elde ettik çektiklerimizi anlatsak diyor Savcı Bey.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23