• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Salih Uyan’ın Son Kitabı “e-beveyn olmak” çıktı

Yeniakit Publisher
2014-11-17 14:26:00 -
Salih Uyan’ın Son Kitabı "e-beveyn olmak" çıktı

Eğitimci-sosyolog Salih Uyan, geçtiğimiz günlerde yayınlanan “e-beveyn olmak” adlı kitabında, hemen her evde teknoloji kullanımıyla ilgili yaşanan problemlere ilişkin anne-babalara net bir yol haritası sunuyor.

Babıali Yayınevinden çıkan kitapta, internet dünyasını içinde türlü tehlikelerin kol gezdiği loş bir ortam olarak nitelendiren Uyan, teknolojiye bağımlı çocukları sanal dünyalarından koparmanın aileler için bir imtihana dönüştüğünü söylüyor.

Kitabında çocukların ruh dünyaları bitkisel hayata geçiş yapmadan önce teknolojik aletlerin fişini arada bir çekmek gerektiğini söyleyen Uyan, bitkisel hayata geçiş yaptıktan sonra çekilen fişlerin başlangıç değil, son olduğunu vurguluyor.

Sosyal medya, oyun bağımlılığı, cep telefonu kullanımı, siber zorbalık ve dijital vatandaşlık gibi konuların ele alındığı kitap, birçok anne babanın sıkça başvuracağı bir kaynak olma özelliği taşıyor.

Uyan: “ Anne babalar ebeveynlik görevlerini dijital ortama transfer etmeliler.”

Kitabıyla ilgili açıklamalar yapan Uyan, sanal dünyayı balla zehrin aynı rafta durduğu bir ortam olarak gördüğünü ifade etti. Ailelerin klasik ebeveyn olmaktan öteye geçemedikleri zaman çocuklarının bu dijital ortamdaki birçok tehlike ile karşı karşıya kalacaklarını vurgulayan Uyan, “Yapılması gereken çocukların sanal kimlikleriyle tanışmak ve normal dünyada sürdürülen ebeveynlik görevini dijital dünyaya transfer etmek.” dedi.

“Çocuğunuz herhangi bir internet sitesinde çizgi film izlerken yan tarafta müstehcen içerikli reklamlar çıkabiliyor ya da çocuğunuzun internetten tanışarak sohbet ettiği kişiler aslında kötü niyetli insanlar olabiliyor.”diyen Uyan, bütün ailelerin dijital ortamın tehlikelerine karşı bilinçli olmaları gerektiğini vurguladı.

Klasik ebeveynlik görevini yapan ailelerin bununla yetinmemesi gerektiğinin altını özellikle çizen Uyan, “Bugüne kadar çocuğunuzu korumak için sokağa çıktığı saatleri düzenlemiş ya da tanımadığınız arkadaşları ile gezip dolaşmasını engellemiş olabilirsiniz. Bu noktadaki başarılı ebeveynliğiniz ile gurur duyabilirsiniz. Ama artık yepyeni bir çağda yaşıyoruz. Çocuklarımızı bekleyen dijital tehlikelere karşı asıl ebeveynlik şimdi başlıyor!” ifadelerini kullandı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23