• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Salih Müslim'den tezkereye tepki

Yeniakit Publisher
2014-10-03 14:35:00 - 2014-10-03 15:05:46
Salih Müslim'den tezkereye tepki

Finlandiya'ya kaçan IŞİD'in dağıttığı PKK/PYD'nin lideri Salih Müslim, Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da düzenlen diplomatik toplantılarda Ayn-el Arab’a (Kobani) yönelik IŞİD’in düzenlediği saldırılara direnerek zafer kazanılacağını söyledi.

FEY-KÜRT derneğinin organize ettiği ve bini aşkın kişinin katıldığı toplantılarda konuşan Müslim, Ortadoğu’daki PKK’nın IŞİD karşısındaki ağır yenilgisi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Toplantıda konuşan Salih Müslim, Rojava’da kurulan demokratik özerklik modelinin IŞİD saldırısı altında olduğunu belirterek, bölgedeki devletlerin güçlerini yaraladığını söyledi.

YPG’nin 18 ay boyunca devam ettirdiği IŞİD mücadelesinin yeni bir durum olmadığını belirten Müslim, Ayn-el Arab’daki (Kobani) direnci kırmanın kolay olmadığını ve Ayn-el Arab’da (Kobani)  zafere ulaşacaklarını söyledi.

‘SAVAŞ İLAN EDEMEDİLER, IŞİD'İ KURDULAR’ 

IŞİD’in tank ve ağır zırhlı araçlara sahip olduğunu hatırlatan Müslim, YPG’nin de anti-tank gibi ağır silahlara ihtiyacı olduğunu söyledi.

“Farklı inançları içeren, kadın haklarını ve farklı anadilleri tanıyan bir sistem kurduklarını” vurgulayan Müslim, Rojava Kürtleri tarafından kurulan demokratik sisteme karşı, bazı devletlerin IŞİD çetelerini desteklediğini sözlerine ekledi.

TÜRKİYE PKK’YA DANIŞACAKMIŞ

Müslim, Türkiye’nin Meclis’te onayladığı Irak ve Suriye’ye yönelik sınır ötesi operasyon yetkisi veren tezkereye ilişkin olarak, ‘Toplumlara karşı yapılan olumsuzluklara karşı bir tepki olacaktır. Burada bir tampon bölge kurulmasından bahsediliyor. Biz Rojava’da bir yönetimin olduğunu söylüyoruz. Bize danışılmadan yapılacak herhangi bir eylemi reddediyor ve kabul etmiyoruz’ dedi.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23