• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Saldırgan MLKP’li çıktı, Aygün sus-pus

Yeniakit Publisher
2013-09-16 22:05:05 - 2013-09-16 22:06:17
Saldırgan MLKP’li çıktı, Aygün sus-pus

İstanbul Sultangazi Cemevi’nde kalan Suriyeli Alevilere yönelik saldırı, Nusra iftiracılarının karanlık yüzlerini ortaya koydu. Saldırganın sol tandanslı terör örgütü MLKP üyesi olması üzerine Nusra adlı örgütü suçlayan CHP’li Hüseyin Aygün ile, marjinal sol gazeteler sus-pus kesildi.

FUAT PİRANOĞLU / İSTANBUL
İstanbul Sultangazi Cemevi’nde kalan Suriyeli Alevilere yönelik saldırı, Nusra iftiracılarının karanlık yüzlerini ortaya koydu. 7 Eylül’de sabaha karşı saat 03.00 sıralarında Sultangazi Cemevi’ne yönelik saldırının faillerinin sol tandanslı MLKP üyesi çıkmaları üzerine saldırı sonrası hiçbir araştırma yapmadan En-Nusra örgütünü suçlayanlar sus-pus oldu.
İFTİRACILAR SUS-PUS OLDU!
Saldırının hemen ardından ellerinde hiçbir delil olmadan Nusra Örgütüne saldıran Sol, Özgür Gündem ve Evrensel gibi gazetelerin yanı sıra CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, saldırının faillerinin sol terör örgütü MLKP olduğunun ortaya çıkması üzerine hiçbir açıklama yapmadan izlerini kaybettirdiler.
Saldırının hemen ardından Sol Gazetesi’ne konuşan Sultangazi Cemevi Şube Başkanı Zeynel Odabaş, “Biz bunun Alevi mültecilere yönelik bir saldırı girişimi olduğunu düşünüyoruz. Günlerdir yardım etmeye çalıştığımız Alevi mültecilere yönelik bir saldırının arkasında kim olduğunu bilmiyoruz ama bu duruma sessiz kalmayacağız” dedi ve aynı gün saat 14.30’da yeni bir açıklama yapacaklarını söyledi.
Ancak, ilerleyen saatlerde Cemevi Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamada ise ağız değişikliğine gidilerek, “Cem evine yapılan saldırı açıktır. Kim tarafından ne amaçla yapılırsa yapılsın sonuçları itibariyle Suriyeli Alevilerin burada bulunmasından rahatsız olduğunu dile getiren kişilerce Cem evine yapılmıştır. Bu kişilerin Alevi ya da Sünni olması sonucu değiştirmeyecek ve yapılanı masum kılmayacaktır” denildi.
Cemevi Başkanı Zeynel Odabaş bunları söylerken, bekçiye saldırdıkları iddia edilen İ.G (31) ve C.I (35), kavga sebebinin bekçi ile aralarında geçen bir konuşma olduğunu söylemişti.
PROVOKATÖR AYGÜN REZİL OLDU!
Nusra’ya mal edilen saldırının faillerinden birinin MLKP üyesi olması Hüseyin Aygün’ü de rezil etti.
Saldırının ardından cemevine giden CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, olayın hükümetin Suriye politikalarının bir ürünü olduğunu öne sürerek, “Başbakan Erdoğan’ın şurekasının izlediği etnikçi mezhepçi politika neticede Türkiye’ye de yangını sıçratabilir. Bu mahallede olan saldırı da AKP’nin izlediği mezhepçi, ötekileştiren, nefret uyandıran politikalarının devamıdır” demişti.
Aygün, twitter’dan da, “Bu gece sabaha karşı Gazi Karayolları Cemevine gelen silahlı iki kişi bir canı yaraladı ve cemevinin eşyalarını tahrip etti. AK itler veya beslemeleri El Nusra işi olan saldırıyı lanetliyoruz” ifadelerini paylaştı. Saldırganın MLKP’li çıkması üzerine Aygün konu hakkında hiçbir açıklama yapmayıp konuyu kapattı.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23