• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sakın bunu yapmayın: Siz de demlikteki çayı dökmeyin! Hiç bilinmeyen faydası, ilk kez duyacaksınız

Yeniakit Publisher
2024-05-29 22:56:00 - 2024-05-29 23:55:27
Sakın bunu yapmayın: Siz de demlikteki çayı dökmeyin! Hiç bilinmeyen faydası, ilk kez duyacaksınız

Demlikteki çayın şaşırtıcı faydaları ortaya çıktı. Çayın sonunu çöpe döküyorsanız, bunları öğrendikten sonra bir kez daha düşüneceksiniz.

Bugün sizlere, çaydanlığın içinde kalan çayın beklenmedik kullanım alanlarından bahsetmek istiyorum. Sabah kahvaltısında veya akşam misafirleriniz için çay yaptınız ve artan çayı çöpe atmak yerine farklı şekillerde değerlendirebilirsiniz.

Öncelikle, eğer ayaklarınız kokuyorsa, ılık çay dolu bir leğene ayaklarınızı daldırabilir ve her akşam yatmadan önce 10 dakika bekletebilirsiniz. Bu yöntem, ayak kokusu problemini 10 gün içinde ortadan kaldıracaktır.

Boğaz ağrılarında ise, çay poşetlerini süzüp soğutarak gargara yapabilirsiniz. Bu yöntem, boğaz ağrısını hafifletmede oldukça etkilidir.
Eğer buzdolabınız kötü kokuyorsa, çay poşetlerini kurutup bir kap içinde buzdolabının orta rafına yerleştirebilirsiniz. Buzdolabında sakladığınız çay poşetleri kötü kokuları yok edecektir.

Cildiniz yağlıysa, banyodan çıkmadan önce çaydanlıkta demlenmiş çayla teninizi ovuşturabilirsiniz. Çay, cildinizdeki yağlanmayı azaltmaya yardımcı olacaktır.
Ciltteki yaraları temizlemek için ise pamuğa çay dökerek kullanabilirsiniz. Çayın içeriğinde bulunan antibiyotik etkisi, yaraların daha hızlı iyileşmesine yardımcı olacaktır.
Eğer elleriniz balık veya soğan gibi kokuyorsa, demlenmiş çayla ellerinizi yıkayabilirsiniz. Çay, bu kokuları gidermek için etkili bir yöntemdir.

Gözlerinizde çapak oluşuyorsa, haşlanmış çayı bir kaseye döküp başınızın üstüne koyarak buharın gözlerinize gelmesini sağlayabilirsiniz. Veya gözlerin üzerine ve çevresine sıcak çay uygulayarak çapak oluşumunu azaltabilirsiniz.

Mat saçlara sahipseniz, şampuandan sonra saçlarınızı durulamak için bir demlik ılık çay kullanabilirsiniz. Bu yöntemle saçlarınız daha parlak ve canlı görünecektir.
Dilinizi ısırdığınızda da çareniz yine çaydanlıkta kalan çay olabilir. Günde üç kez çayla gargara yaparak dil yaralarının iyileşmesini hızlandırabilirsiniz.
Eğer buzlu çay yapmak isterseniz, kalan çayı uygun bir kaba döküp dem açılana kadar su ekleyebilirsiniz. Ardından tadına göre şeker ekleyerek karıştırabilirsiniz. İsterseniz limon da ekleyerek lezzetini artırabilirsiniz. Buzdolabında soğuttuktan sonra afiyetle tüketebilirsiniz.

Artan çayları çöpe atmak yerine bu yöntemleri deneyerek farklı şekillerde kullanabilirsiniz. Çayın farklı faydalarından yararlanarak hem çevreye hem de kendinize katkı sağlamış olursunuz.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23