• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sağlıkta paralel tezgâh

Yeniakit Publisher
2015-02-13 07:52:00 - 2015-02-13 07:52:05
Sağlıkta paralel tezgâh

Yerel seçimler öncesi kurumlar içine sızan elemanları vasıtasıyla su ve elektrik kesintileri yapan ve halkı hükümete karşı kışkırtmaya çalışan paralel yapının 7 Haziran seçimlerine aylar kala şimdi de sağlık hizmetlerini aksatarak hükümete yönelik kara kampanya başlattığı öğrenildi.

İBRAHİM ACAR / ANKARA - Paralel yapının hükümeti hedef alan oyunlarına bir yenisini daha eklediği ortaya çıktı. Kamu hastanelerinde görev yapan paralel çete elemanlarının özellikle acil servislerde “cihazlar bozuk” yalanıyla hasta vatandaşları saatlerce beklettikleri ortaya çıktı.

GİDİN HÜKÜMETE AĞLAYIN

7 Haziran seçimleri öncesi hükümeti yıpratmaya dönük yeni hamleler içinde olan paralel yapılanma, sağlık sektöründe işleri savsaklayarak adeta vatandaşın canına kastediyor. Seçimler öncesi sağlık kurumlarında yuvalanan çete üyelerinin, AK Parti’ye oy kaybettirmek için pasif direnişe geçtiği öğrenildi. Paralel yapı elemanlarının, acil servislere gelen acı içindeki hastaları saatlerce beklettikleri ifade edildi. Duruma tepki gösteren vatandaşlara da “Bizimle alakası yok, personel yetersiz, ekipman yetersiz, cihazlar bozuk. Bize değil gidin hükümete ağlayın. Bunları oy verirken düşünecektiniz, bakın sistem ne kadar düzgün” gibi söylemlerde bulundukları öğrenildi. 

ACILAR İÇİNDE KIVRANDIM

Kanser olduğu için kemoterapi gören Y.Ü. isimli bir vatandaş, belirli zaman dilimlerinde düzenli olarak görmesi gereken kemoterapi tedavisini 10 gün boyunca göremediğini belirterek, “10 gün boyunca acılar içinde kıvrandım. Tedavi sürecim devam ederken, hastaneye gittiğimde bana cihazın bozulduğunu ve ne zaman tamir edileceğini bilmediklerini söylediler. Daha önce böyle bir durumla hiç karşılaşmamıştım. Yaşadığım ildeki başka hastanelerde de cihazın bulunmadığı söylendi. Yetişkin olduğum halde dayanmakta o kadar çok zorlandım ki, benden önce ya da sonra aynı tedaviyi gören küçücük çocuklar vardı. Sürekli ağlıyorlardı” dedi.

PASİF DİRENİŞE PARALEL MEDYA DESTEĞİ

Paralel yapı elemanlarının hastanelerde gerçekleştirdiği pasif direniş eylemlerinin paralel medya tarafından haberleştirilerek kamuoyunu yönlendirilmeye çalışıldığı saptandı. Paralel yapının gazetesi Zaman, acil hastaların canı pahasına hastanelerde oynanan oyunu sürmanşetine taşıyarak haberleştirdi. Sağlık alanında hükümetin yanlış politikaları nedeniyle hastaların mağdur edildiği yönünde kurgu haberlere imza atan Zaman, hükümet için halkın amaç değil araç olduğu şeklinde yorum içeren satırlara yer verdi. Özellikle nüfusun yoğun olduğu illerde bu tür planlı işlere ağırlık verildiği, paralel medya tarafından da “hükümet halkı mağdur ediyor”, “saatlerce süren hastane kuyruğu”, “sağlık sistemi çöktü”, “acile gelen hastalar saatlerce bekletiliyor” şeklinde aktarılarak bir algı operasyonu yapıldığı anlaşıldı.

AMAÇLARI HÜKÜMETİ KARALAMAK

Konuyla ilgili Yeni Akit’e konuşan AK Parti Uşak Milletvekili ve Sağlık Komisyonu Üyesi İsmail Güneş, AK Parti hükümetinin sağlık alanında devrim niteliğinde çalışmalar yaptığını dile getirerek, “Bazı medya organlarının halkı yanlış yönlendirmeye ve hükümetimize çamur atmaya çalıştıklarını görüyoruz. Bunlar tamamen belli amaca hizmet eden bir yapının ürünüdür.” ifadelerini kullandı. AK Parti Giresun Milletvekili Mehmet Geldi ise, “Hastaneler, özellikle de acil servisler bu konuda istismara açık önemli alanlardan bir tanesi. İnsanlar oraya can acısıyla ve manevi çöküntüyle geliyor. Hükümetimizi karalamak isteyen paralel çete üyeleri, hastaların canı pahasına her türlü rezilliği yapıyorlar” dedi.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23