• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

“Sadece havalimanı değil bir zafer anıtı inşa ediyoruz”

Yeniakit Publisher
2014-06-07 18:05:00 -
"Sadece havalimanı değil bir zafer anıtı inşa ediyoruz"

Dünyanın en büyük havalimanın temeli Başbakan Erdoğan tarafından atıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'a yapılacak 3. havalimanının temel atma töreninde konuştu. "Biz sadece bir havalimanı değil bir zafer anıtı, milletin özgüvenini inşa ediyoruz" diyen Erdoğan, "Biliyorsunuz geçen yılın Mayıs ayında bazı 'gezizekalılar' türedi. Bu 'gezizekalılar' maalesef bu havalimanını hazmedemediler. Çünkü onların böyle devasa bir havalimanının yapılmasını tahayyül etmeleri mümkün değildir" dedi.  

Erdoğan, "Bugün biz bir havalimanı değil, aslında bir zafer anıtı inşa ediyoruz. Biz sadece havalimanı değil, milletin özgüvenini inşa ediyor, asırlar süren o mutsuzlukları, kırgınlıkları, karamsarlığı bugün artık tamir ediyoruz" şeklinde konuştu.

"BU DÜNYADA ARTIK BİZ DE VARIZ"

Başbakan Erdoğan, "Düşmanlarımız da şu anda bizi seyrediyor. Bu büyük projeyi engelleyemedikleri için onlar da büyük bir hayal kırıklığı yaşıyorlar. Şunu herkes bilsin; Türkiye artık eski Türkiye değil. Türkiye başarısızlığı kabullenmiş, talihine boyun eğmiş, kendisine çizilen role mahkum olmuş bir Türkiye asla değil. Türkiye engelleri aştı, kendisine biçilen elbiseyi yırtıp attı ve olması gereken yere ulaştı. Bu bölgede artık biz varız, bu dünyada artık biz de varız." dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23