• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sadaka ve zekatınızı paralele kaptırmayın

Yeniakit Publisher
2014-11-27 08:35:00 - 2014-11-27 08:08:39
Sadaka ve zekatınızı paralele kaptırmayın

Esnaf ve Sanatkarların 2023 Vizyonu toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, paralel yapının esnafa musallat olduğunu hatırlattı ve “Esnafın eli, kapısı, sofrası her daim açık. Ancak sadakası ve zekatı inşallah yanlış ellere değil, gerçekten ihtiyacı olanlara ulaşmaya devam edecek” dedi

YENİ AKİT / ANKARA - Recep Tayyip Erdoğan, “Esnaf ve sanatkarlar, hiç tartışmasız şekilde milletimizin, devletimizin ve vatanımızın inşasında en büyük sorumluluğu ifa etmiş kesimdir. Millet, devlet ve vatan ruhunu inşa eden mimarlardır” dedi.  Erdoğan legal görüntü altında illegal faaliyetlerle ulusal güvenliği tehdit eden tüm unsurlara karşı bu mücadelenin süreciğini söyledi.

4. Esnaf ve Sanatkarlar Şurası’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çözüm Süreci’nde esnaf ve sanatkarların çok kritik ve hayati bir yerde durduğunu belirtti. Erdoğan, teröre en fazla bedel ödeyen kesimler arasında esnaf ve sanatkarların bulunduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, batıda, kuzeyde ve güneyde terörün ekonomi üzerindeki olumsuz etkisine bedel ödenirken, Doğu ve Güneydoğu’da bunlara ek olarak haraç, kepenk kapatma, yoksulluk ve göç nedeniyle bedeller ödendiğini kaydetti.

BU BİR TAVİZ SÜRECİ DEĞİL

Erdoğan, “Bu işin çerçevesi bellidir. Bu bir pazarlık süreci değildir, bu bir taviz süreci, bir alma verme süreci asla değildir. Her zaman söyledim, silahlar bir kenara konulacak, ne mesele varsa konuşarak, uzlaşarak, siyaset zemininde çözüme kavuşacak. Bunun dışında hiçbir yola, hiçbir yönteme Türkiye Cumhuriyeti asla fırsat vermez, zemin vermez, imkan da vermez” dedi.

VESAYETÇİ YARGIYA SERT TEPKİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hükümetin milletin yararına attığı adımları engellemeye çalışan vesayetçi yargıya sert çıktı. “Öyle bir yargı düşünün ki ihalesi 2 yıl önce bitmiş bir Galataport olayında, bakıyorsunuz ihaleyi, yürütmeyi durdurma kararı vermiş. İş bitmiş, adam ödemesine başlamış” diyen Erdoğan, “Bu nasıl bir vatanseverliktir, nasıl bir milliyetperverliktir? Cumhurbaşkanının ‘ihanet-i vataniyye’ diye bir suçu var. Peki yargıcın nesi var? O neyle yargılanacak?” diye sordu.

PARALEL MUSALLAT OLDU

Erdoğan, Milli Güvenlik Kurulu’ndan aldıkları tavsiye kararının, sıradan bir karar olmadığını vurgulayarak, “Legal görüntü altında illegal faaliyetlerle ulusal güvenliğimizi tehdit eden tüm unsurlara karşı bu mücadele sürecek. Nitekim Bakanlar Kurulu da kararını almıştır. Bugünden geriye dönüş Allah’ın izniyle olmayacak. İnşallah her zaman ileriye bakacak, her zaman ve birlikte ileriye yürüyeceğiz. Türkiye’nin uçması lazım” dedi.

ZEKATLAR YANLIŞ YERE GİTMESİN

Ekvator Ginesi’nde, Türkiye-Afrika 2. Ortaklık Zirvesi’nde, Afrikalı dost ve kardeşlerine yaptığı uyarıların birilerini rahatsız ettiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti:
“Afrikalı dost ve kardeşlerimizi bu sinsi yapı hakkında uyarmak bizim tabii vazifemizdir ve hakkımızdır. Zira farklı maskeler altında, bir misyoner ve ajan tavrıyla bu yapının Afrika’da faaliyet göstermesi, ülkemiz adına da dost ve kardeş ülkeler adına da ciddi bir tehdittir. Türkiye’nin ulusal güvenliğini tehdit eden bu yapıyla mücadelemiz, milletimizin de verdiği yetki uyarınca hız kesmeden devam edecek. Esnaf ve sanatkar kardeşimin de bu mücadeleye omuz verdiğini, destek verdiğini biliyorum ve her birinize bu manada da teşekkür ediyorum.”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, esnafın eli, kapısı, sofrasının her daim açık olacağını vurgulayarak, “Ancak sadakası ve zekatı inşallah yanlış ellere değil, gerçekten ihtiyacı olanlara ulaşmaya devam edecek. Bir yanlış örnek, bütün güzellikleri örtmez” diye konuştu.

BAĞ-KUR’LULARA MÜJDE

Erdoğan, prim borcu olan Bağ-Kur’lulara da müjde verdi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Halk Bankası arasında bir protokol imzalanacağını belirten Erdoğan, “Prim borçlarını ödeyemediği için emeklilik hakkını kazanamayan Bağ-Kur’lu kardeşlerimize 36 ay vadeli bir kredi verecek. Bundan 279 bin 422 Bağ-Kur’lu istifade edecek” dedi.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23