• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sabotaj ihtimali araştırılsın

Yeniakit Publisher
2014-05-19 08:27:00 - 2014-05-18 21:47:34
Sabotaj ihtimali araştırılsın

Somalılar, 301 madenciye mezar olan faciayla ilgili gündeme gelen sabotaj iddiasının da araştırılmasını istiyor. Kömürle ilgili tez hazırlayan ve kazada 6 yakınını kaybeden Yakup Özbek, “Sabotaj ihtimali göz ardı edilmemeli” dedi.

EROL METİN / SOMA - Soma’da mezarlığa akın eden acılı aileler, büyük bir teslimiyet içerisinde kaybettikleri yakınları için dua edip gözyaşı döküyor. Kızılay’ın lise öğrencisi gönüllüleri, ailelere destek olma konusunda seferber olmuş durumda. Kızılay dışında mezarlık girişinde gıda ve içecek dağıtan Beşir Derneği’nin Manisa Temsilcisi Mustafa Akdoğan, 20’ye yakın gönüllüyle çalıştıklarını belirtiyor. Vatandaşların da getirdikleri yardımları dağıtılması için kendilerine teslim ettiğini dile getiren Akdoğan, “Aslında kimsenin bu yardımlara ihtiyacı yok. Ama acılı ailelerimize bir moral desteği oldu. Yalnız bırakılmadıklarını gördüler. “ dedi.

İlçeye doluşan çapulcular ise evlatlarını kaybetmenin acısını yaşayan Somalıları rahatsız etmeye devam ediyor. Polis provokasyonlara karşı olağanüstü tedbirler almış vaziyette. İlçenin belli başlı yerlerine asılan “Acımız büyük, provokasyona gelme Soma” afişleri dikkat çekiyor. Polis şüpheli grupların ilçeye girişine izin vermiyor. Ancak benzinliklerde ve ağaçlık yerlerde konaklayan provokatörlerin, otostop çekip birer, ikişer kafileler halinde ilçe merkezine sızdığı, daha sonra da bir araya gelerek eylem yaptığı belirtiliyor.”

ESNAFTAN SOPA YEDİLER

Abdest alma bölümüne doğru ilerleyen vatandaşlar da çapulcuların provokasyon girişimlerinden bahsediyor. Taziye için Manisa’dan geldiklerini öğrendiğimiz vatandaşlardan birinin, “Birisi gidip taziye evini ziyaret etmiş mi?” dediğini duyuyoruz. Taşkınlık ve tacizlerden bunalan Soma esnafının bir araya gelerek, şehir dışından gelen çapulculara meydan dayağı attığı ve sopalarla kovaladığı bilgisini alıyoruz. Genç Somalı, babasının “Somalılar ayrılsın” uyarısının ardından çapulculara müdahalenin başladığını aktarıyor ve “Soma’nın yerini haritada gösteremeyecekler buraya gelmiş” değerlendirmesini yapıyor.

Hastanenin önünde de dışarıdan gelen bir bayanın bazı gazetecilere açıklama yaparken, acılı vatandaşlara “AK Parti’ye oy verdiniz, hani nerede?” şeklinde sataştığı, Somalıların “Acımız büyük. Kapa çeneni, siyaset yapma!” diyerek tepki gösterdiği, tepkilerin büyümesi üzerine polisin provokatör kadını uzaklaştırdığı ifade edildi.

SABOTAJ İDDİASI ARAŞTIRILSIN

Somalılar, 301 madenciye mezar olan faciayla ilgili gündeme gelen sabotaj iddiasının da araştırılmasını istiyor. Ege Bölgesi’nde çıkan kömürle ilgili tez hazırlayan ve maden ocağı kazasında 6 yakınını kaybeden Yakup Özbek, “Sabotaj ihtimali göz ardı edilmemeli. Çünkü 5 dakika önce sensörler doğru bilgi verirken, 5 dakika sonra değerler 3 bin katına çıkıyor. Bu sıradan bir olay değildir. Normal bir olay olsaydı zaten önüne geçerlerdi. Madencilik tarihinde ilk defa rastlanan bir olay. Neden böyle düşünüyoruz? Biz yas tutarken birileri bu işten siyasi rant devşirmeye çalışıyor. Provokatif eylemler tertipliyorlar.” diyor.

‘Sinsi bir darbe girişimi’

Mezarlık ana giriş kapısında rastladığımız Takvim Gazetesi Haber Müdürü Mevlüt Yüksel’le de sabotaj iddialarını konuşuyoruz. “Yaptığım araştırmalar ve aldığım bilgiler neticesinde de bu olayın uluslararası bir sabotaj olduğunu öğrendim” diyen Yüksel, şöyle devam ediyor: “Bu Gezi Parkı, 17 Aralık ile 25 Aralık’ta ve son olarak yerel seçimlerde hem sokaklarda hem sandıkta kendilerince deviremedikleri AK Parti hükümetine yapılan sinsi ve alçak bir darbe girişimidir. Bu olaydan önce PKK’yı tahrik ederek ve harekete geçirerek aynı anda 100-150 askeri şehit edip hükümeti güç durumda bırakıp Başbakan Erdoğan’ı istifaya zorlamak istiyorlardı. Olmayınca bu olayı gerçekleştirdiler.”

 Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23