• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sabır-Der okuma salonuna molotoflu saldırı

Yeniakit Publisher
2014-01-20 12:59:59 - 2014-01-20 13:07:26
Sabır-Der okuma salonuna molotoflu saldırı

Van Sabır Eğitim ve Dayanışma Derneğine (Sabır-Der) ait okuma salonuna molotofkokteyli atıldı.

VAN - Edinilen bilgiye göre, kimliği belirlenemeyen yüzleri maskeli bir grup, sabaha karşı, İstasyon Mahallesi Dinar Sokak’ta Sabır-Der’in okuma salonu ve öğrenci yurdu olarak kullanılan 3 katlı binasına molotofkokteyli ile saldırı düzenledi. Saldırıda atılan molotoflar nedeniyle okuma salonu ve ders için kullanılan 1. katta yangın çıktı. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.

Polis ekipleri de olay yerinde geniş güvenlik önlemi aldı. Bu arada yangının üst katlarda kalan üniversite ve lise öğrencilerinin kaldığı yere sıçramadan söndürülmesi, olası bir faciayı önledi.

Öte yandan Sabır-Der Başkanı Faruk Tasan ve Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Van İl Başkanı Rasın Sayğın derneğe gelerek incelemelerde bulundu.

Öğrencilere geçmiş olsun dileğinde bulunan Tasan gazetecilere yaptığı açıklamada, derneğin İslami bir sivil toplum kuruluşu olduğunu söyledi.

Dernekte Kur’an ve İslami derslerin verildiğini bildiren Tasan, ‘’Bu hayır kurumunu Allah’ın izniyle onların yapmış olduğu bu saldırılarla sonlandıracağımızı sanmasınlar. Onların yapacağı her bir saldırı için artırım yapacağız. Her attıkları bir molotof için Allah’ın izniyle başka bir dernek artıracağız. Gördüğümüze göre 10 taneye yakın molotof atılmış. Biz de Allah’ın izniyle 10 taneye yakın Sabır-Der kurmayı düşünüyoruz’’ dedi.

Sayğın da faillerin bir an önce bulunması gerektiğini söyledi.

SALDIRIYA KINAMA

Öte yandan; Sabır-Der’e ait okuma salonuna düzenlenen molotofkokteyli saldırı, kentteki bazı sivil toplum kuruluşu temsilcilerince kınandı. İstasyon Mahallesi Dinar Sokak’taki dernek binasının bahçesinde toplanan Peygamber Sevdalıları Platformu üyeleri sloganlarla saldırıya tepki gösterdi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23