• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Saatlerdir ulaşılamıyor! AB'den Reisi hamlesi

Yeniakit Publisher
2024-05-19 21:01:00 -
Saatlerdir ulaşılamıyor! AB'den Reisi hamlesi

Avrupa Birliği (AB), helikopter kazası geçirmesinin ardından saatlerdir kendisinden ve beraberindekilerden haber alınamayan İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi için harekete geçti.

AB Komisyonunun kriz yönetimi ve insani yardımlardan sorumlu üyesi Janez Lenarcic, X hesabından yaptığı açıklamada, İran'ın yardım talebi üzerine helikopter kazası nedeniyle Copernicus Acil Durum Yönetim Hizmeti'nin aktive edildiğini duyurdu.

"Yakından izliyoruz" mesajı

AB Konseyi Başkanı Charles Michel de "AB üye ülkeleri ve ortaklarımızla durumu yakından takip ediyoruz." mesajını paylaştı.

Reisi’yi taşıyan helikopterin kazaya uğraması

Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, bugün helikopterle, İran-Azerbaycan sınırında bir barajın açılış törenine katılmıştı.

İran devlet televizyonu, Reisi’nin helikopterinin bölgeden dönerken sert iniş yapması suretiyle kaza meydana geldiğini; Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Doğu Azerbaycan Eyalet Valisi Malik Rahmeti ve Tebriz Cuma İmamı Ayetullah Ali Haşim'in de helikopterde bulunduğunu duyurmuştu.

Arama kurtarma ekipleri olumsuz hava koşulları nedeniyle çalışmaların güçlükle sürdüğünü bildiriyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

sami

şii hilali ile islam alemini hançerleyen mezhep bağnazı iran.. daha kırk fırın ekmek yemen lazım.bir kere daha anlaşıldı. gerçi küfre karşı uzaktan uzaktan esip gürlüyorsun.ırak ve suriyede sünni müslümanı katletmek daha kolay daha zevkli hatta aklınızca cihat hatta haşa küfrü temizlemek. 1979 larda iran islam devrimine sempati duymuştuk baktık ki, islam değil şia ve pers yayılmacılığı. israil in o şeytani devlet aklı tahminleden erken cezalandırma işlemini gerçekleştirdi.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23