• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Saadet Partili isimden koronavirüs açıklaması: Faiz, içki, kumar, israf, zina, eşcinsellik yasaklanmalı

Yeniakit Publisher
2020-03-18 15:58:00 -
Saadet Partili isimden koronavirüs açıklaması: Faiz, içki, kumar, israf, zina, eşcinsellik yasaklanmalı

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu üyesi İsmail Hakkı Akkiraz, "Koronavirüsten korunmak için yasaklanması gereken şey, işlenen büyük günahlardır. Yazının başında zikredilen hadiste bildirilen, faiz, içki, kumar, israf, zina, eşcinsellik ve materyalist eğitim yasaklanmalı" dedi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) etkilerini dünya genelinde artırırken, Türkiye'de de vaka sayısında artış yaşandı. Aynı zamanda bir vatandaşımız hayatını kaybetti.

Devlet tüm imkanları seferber ederek koronavirüse karşı tedbirleri artırdı. Aldığı erken önlemler vesilesiyle Türkiye'de koronavirüsün salgın haline gelmesini bugüne kadar engelleye hükümet, Kovid-19'u kontrol altında tutmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Koronavirüsün Türkiye'deki etkileri üzerine siyasi kesimlerden de dikkat çeken açıklamalar yapılıyor.

Son olarak Saadet Partisi Genel İdare Kurulu üyesi İsmail Hakkı Akkiraz, Milli Gazete'deki köşesinde konuya dair bir takım yorumlarda bulundu.

Akkiraz şunları yazdı:

İbni Mace’nin fitneler bahsinde rivayet ettiği bir hadiste Peygamberimiz şöyle buyuruyor: “Ey Muhacirler topluluğu; beş şey vardır ki, onlara yakalandığınızdaki ben, sizin o şeylere erişmenizden Allah’a sığınırım. Onlar şunlardır: 1-Bir milletin içinde zina, fuhuş ortaya çıkıp nihayet o millet bu suçu açık olarak işlediğinde, mutlaka içlerinde veba hastalığı ve onlardan önce yaşamış milletlerde görülmemiş başka hastalıklar yayılır. 2-Ölçü ve tartıyı eksik yapan her millet, mutlaka kıtlık, geçim sıkıntısı ve başlarındaki hükümdarların zulmü ile cezalandırılır. 3-Mallarının zekâtını vermekten kaçınan her millet mutlaka yağmurdan mahrum bırakılır, kuraklıkla cezalandırılır ve hayvanları olmasa onlara yağmur yağdırılmaz. 4-Allah’ın ahdini; yani emir ve yasaklarını ve Resulünün ahdini; yani sünnetini terk eden her milletin başına, Allah mutlaka kendilerinden olmayan bir düşmanı musallat eder ve düşman o milletin elindekilerin bir kısmını alır. 5-İdarecileri Allah’ın kitabı ile amel etmeyip, indirdiği hükümlerden işlerine geleni seçtikçe Allah onların hesabını kendi aralarında görür. Yani fitne, fesat ve terör belasına maruz kalırlar.

(...)

Koronavirüsten korunmak için yasaklanması gereken şey, işlenen büyük günahlardır. Yazının başında zikredilen hadiste bildirilen, faiz, içki, kumar, israf, zina, eşcinsellik ve materyalist eğitim yasaklanmalı, Spor Toto, Milli Piyango idareleri, domuz çiftlikleri kapatılmalı, içki fabrikalarının faaliyetleri durdurulmalıdır.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

hülya

bu arkadaş hangi ülkede yaşıyor?

Bekir

Bunu bi zahmet bahceliye de anlat.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23