• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rusya’ya üretimde yerliye dön çağrısı

Yeniakit Publisher
2014-12-21 08:18:00 - 2014-12-20 22:20:50
Rusya’ya üretimde yerliye dön çağrısı

Rus ekonomi uzmanları Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Rus halkına “Düzlüğe çıkmak için 2 yıl gerekiyor” sözünü değerlendirdi. Ekonomistler Putin’in çağrısını kabul edilebilir bulduklarını, ancak iş dünyasının yerli üretime ve iç piyasalara odaklanması gerektiği tavsiyesinde bulundular.

Rusya’da ekonomistler, Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ekonomik beklentilerinin kabul edilebilir olduğunu, ancak beklenmedik gelişmelere hazırlıklı olunması gerektiği çağrısında bulundular.

Rus uzmanlar, Putin’in yıllık basın toplantısında yaptığı, Rusya’nın ekonomisinin düzlüğe çıkması için iki yıl gerektiği yönündeki açıklamasını değerlendirirken, “Rusya piyasası bu iki yıllık süreçte yerli üretime odaklanarak, borçlanma ve büyük yatırım maliyetlerinde sınırlamaya gitmeli. Hükümet ise, işletmelerin zor zamanlarda ayakta kalabilmesi için mümkün mertebe dengeli bir politika yürütmeli” dediler.

Uygulamalı Ekonomi Araştırmaları Enstitüsü Kıdemli Araştırma Görevlisi Pavel Turinin, önümüzdeki süreçte Rusya piyasasına yönelik değerlendirmede bulunarak, “Girişimciler, maliyet düşürüp verimliliği artırmak için gerekli şartları oluşturmalı ve yeni koşullara adapte olmalı. Hükümet ise işletmelerin ayakta kalması için mümkün mertebe dengeli bir politika yürütmeli” diye konuştu.

YERLİ MALI TAVSİYESİ

Kazan Federal Üniversitesi Öğretim Üyesi Profesör İgor Koh ise piyasa ve sektörlere yönelik öneride bulunarak, “İlk olarak piyasanın yerli üretime odaklanması lazım, borçlanma ve büyük yatırım maliyetlerinde sınırlamaya gidilmeli. Bu önlemler krizi güvenli bir şekilde atlatmaya ve ekonomik büyümenin başlangıcına hazır olmayı sağlayacaktır” değerlendirmesini yaptı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23