• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rusya'nın yenilmesi nükleer savaş nedeni olabilir: Milyonlar merak ediyordu! Başkan Medvedev açıkladı!

Yeniakit Publisher
2023-01-19 17:27:00 - 2023-01-19 17:43:30
Rusya'nın yenilmesi nükleer savaş nedeni olabilir: Milyonlar merak ediyordu! Başkan Medvedev açıkladı!

Rusya'nın eski devlet başkanı, şimdiki Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitri Medvedev, Ukrayna'nın galip gelmesi durumunda Rusya'nın dünyayı nükleer savaşa sürükleyeceğini söyledi. Rusya'nın dış ticaret fazlası, 2022'de bir önceki yıla kıyasla yüzde 66 artarak 282,3 milyar dolara ulaştı ama Rusya ile Ukrayna arasında 24 Şubat 2022 tarihinden başlayan savaşta bir yıla yaklaşıldı. Asgari ücret, enflasyon ve yoksulluk, sağlık sorunları ciddi boyutlara ulaştı! Öte yandan Rusya'nın dış ticaret fazlası 2022'de 282,3 milyar dolara çıktı. Şimdi ise Rusya'nın yenilmesi nükleer savaş nedeni olduğu ileri sürülüyor. İşte haberin detayları...

Rusya'nın eski devlet başkanı, şimdiki Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitri Medvedev, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşta yenilmesinin nükleer savaşa neden olabileceğini kaydetti.

Telegram üzerinden açıklamalarda bulunan Medvedev, ''Konvansiyonel savaşta bir nükleer gücün yenilmesi, nükleer savaş çıkmasına neden olabilir. Nükleer güçler, kaderlerinin bağlı olduğu büyük çatışmaları kaybetmediler" ifadelerini kullandı. Medvedev ayrıca NATO ve diğer ülke liderlerinin "politikalarının risklerini düşünmeleri gerektiğini" ifade etti.

Dünyada ve rusya'da milyonlarca kişi merak ediyor. Dünya savaşa mı sürüklenecek. Konu İle ilgili Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitri Medvedev'den bir açıklama geldi.

''GERÇEK TEHDİTTE HAREKETE GEÇİLEBİLİR''

Geçtiğimiz aylarda da Dmitriy Medvedev, ellerindeki nükleer cephaneliğin, Batılı ülkelerin Rusya'ya karşı savaş açmasını engelleyen tek faktör olduğunu iddia etmişti. Medvedev, gerçek tehdit ortaya çıkması halinde ona karşı harekete geçeceklerini vurgulayarak, ''Batı dünyası bir yandan Rusya'yı mümkün olduğunda aşağılama, incitme, parçalama ve yok etme arzusuyla nükleer kıyametten kaçınma arzusu arasında denge kuruyor.'' ifadelerini kullanmıştı.

tgrthaber'in aktardığı haberde: Medvedev, Rusya'nın talep ettiği güvenlik garantilerinin karşılanmaması halinde gerilimin süresiz olarak devam edeceğini söylemişti:

''Dünya, III. Dünya Savaşı'nın ve nükleer felaketin eşiğinde sallanmaya devam edecek. Bunları önlemek için her şeyi yapacağız.''

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23