• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rusya'nın kararına dünyadan peş peşe tepkiler! 'Bu ahlaksızlıktır, Türkiye'yi destekliyoruz'

Yeniakit Publisher
2023-07-17 16:44:00 -
Rusya'nın kararına dünyadan peş peşe tepkiler! 'Bu ahlaksızlıktır, Türkiye'yi destekliyoruz'

Rusya’nın Karadeniz Tahıl Anlaşması’ndan çekilmesinin ardından dünyadan peş peşe tepkiler de yükseldi. Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen, “Rusya’nın küçümseyen hareketini şiddetle kınıyorum” ifadelerini kullanırken, Hollanda Dışişleri Bakanı Wopke Hoekstra ise Rusya'nın yaptığının ahlaksızlık olduğunu belirtip Türkiye'yi desteklediklerini açıkladı.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen, Rusya’nın Tahıl Anlaşması’ndan çekilmesi sonrası sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Rusya’nın, Birleşmiş Milletler (BM) ve Türkiye’nin tüm çabalarına rağmen Karadeniz Tahıl Anlaşması'nı feshetme yönündeki küçümseyen hareketini şiddetle kınıyorum. Avrupa Birliği (AB), dünyadaki savunmasız kişiler için gıda güvenliğini sağlamaya çalışıyor. AB Dayanışma Yolları, tarımsal gıda ürünlerini Ukrayna’dan küresel pazarlara getirmeye devam edecek” dedi.

Hollanda'dan tepki: Rusya'nın yaptığı ahlaksızlıktır, Türkiye'yi destekliyoruz

Hollanda Dışişleri Bakanı Wopke Hoekstra ise Rusya'nın kararının hayal kırıklığı olduğunu vurgulayarak, “Rusya’nın Karadeniz Tahıl Girişimi’ni engellemesi hayal kırıklığıdır. Anlaşmanın uzatılması, gıda fiyatlarının yükselmesini ve piyasa istikrarsızlığını önlemek için önemli. Rusya’nın gıdayı silah haline getirmeye devam etmesi tamamen ahlaksızlıktır. Rusya’yı gecikmeden Karadeniz Tahıl Anlaşması'nın uygulanmasına devam etmeye çağırıyoruz. Çözüm bulma çabalarında BM, AB ve Türkiye’yi destekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Gültekin

AB, komisyon başkanı Leyen, önce kendi yaptıkları ahlaksızlıkları görsünler ondan sonra başkasının ahlaksızlıklarını eleştirsinler. Putin'in yerinde kim olursa olsun aynısını yapar ve fırsatları mutlak değerlendirir.

SUZAN

TÜRKIYEYI DESTIKYORUZ DERKEN SANKI RUSYA ILE SORUN YASIYORUZ DA BUNLAR DESTEK VERIYOR.KISKIRTMAYIN ORTALIGI.BIZIM SINIR KOMSUMUZ.TURIZM DE SAG KOLUMUZ.TURKIYE DE BIR TANE DOGRU DURUST ABD.ALMAN,INGILIZ,AVRUPA,INGILIZ TURIST YOK.VARSA DA CEBI DELIK OLANLAR.HEPSI ISPANYA,YUNANISTAN,ITALYA YA GIDER.NERDE BIZIM YANIMIZDASINIZ YILLARDIR... NIYE AB DE DEGILIZ HALEN...??SIMDI ISVEC KONUSU OLDU DA BIZI HATIRLADINIZ.GEÇIIN BUNLARI MENFAATCILER.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23