• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rusya'dan Ukrayna'ya 2. büyük saldırı: Füze ve dron yağıyor!

Yeniakit Publisher
2024-08-27 14:48:00 -
Rusya'dan Ukrayna'ya 2. büyük saldırı: Füze ve dron yağıyor!

Pazar gecesi Ukrayna'ya 200'e yakın füze ve insansız hava aracı ile saldıran Rusya, ülkenin yarıdan fazla bölgesinde enerji altyapısını hedef aldı. Rusya'nın saldırıları devam ediyor.

Rusya, dün Ukrayna genelinde düzenlediği ve 7 kişinin öldüğü saldırıların ardından bir kez daha geniş çaplı bir saldırı düzenledi. Rus savaş uçakları ve balistik füzeler bu kez Ukrayna'nın orta kesimini hedef aldı. 4 kişi hayatını kaybetti.

RUSYA'DAN UKRAYNA'YA 2. DALGA SALDIRI

Ukrayna'nın karada hem Kursk bölgesindeki saldırıları hem de Rusya içinde düzenlediği dron saldırılarına karşı Moskova'nın yanıtı sert oluyor. Pazartesi günü Ukrayna genelinde yoğun hava saldırısı düzenleyen ve 7 kişinin ölümüne neden olan Rusya, saldırılarını sürdürüyor.

Rus savaş uçakları ve balistik füzeleri bu kez Ukrayna'nın orta kesimini hedef aldı. Ukraynalı yetkililer, Moskova'nın Ukrayna'nın elektrik şebekesine "büyük" bir saldırı düzenlemesinden bir gün sonra, Rus bombardıman uçaklarının gökyüzüne çıkmasıyla birlikte daha fazla ölümcül saldırının yaşandığı ülke genelinde hava saldırısı uyarıları yayınladı.

KRVYHİ RİH VE ZAPORİJYA KENTLERİ FÜZE VE DRONLARLA VURULDU

Ukrayna hava kuvvetleri batı Rusya'daki "Engels havaalanından birkaç TU-95MS'nin havalandığını" doğruladı. Acil durum servisleri, Ukrayna'nın orta kesimindeki Krvyhi Rih ve Zaporijya kentlerinin füze ve dronlarla vurulduğunu açıkladı.

Zelenski, ''Bu saldırıların her biri bizi tekrar tekrar uzun menzilli yetenekler görevine, yani savunma güçlerimize teröristleri tam olarak saldırı bölgelerinde yok edebilecek yeterli sayıda uzun menzilli silah sağlama gerekliliğine getiriyor.'' dedi.

Kiev bölgesinin hava savunma sistemleri, Ukrayna başkentini hedef alan füzeleri ve insansız hava araçlarını püskürtmek için gece boyunca birkaç kez devreye sokuldu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Adanalı ömer ulaş

Desene savaş İsrail'e köpeklik yapan avrupayıda saracak. Bu savaş Gazze'de ne yaşandıysa tüm dünyayı saracak

juliiii

Eeee ne oldo … ABD.avrupa devletleri. Hani Ukrayna Rusya'yı bitirmişti cokertmisti. Beyinsiz zelenskiyi gazlayip Putin'in önüne surdunuz. Ahaa işte böyle adamı şapka oturtur Rusya.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23